Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere ve meslek odaları başkanları yayınladıkları ortak bildiri ile 15 Temmuz akşamı yaşanılan darbe girişimini kınadı.
AESOB toplantı salonda ASEOB Başkanı Adlıhan Dere tarafından okunan ortak bildiride, Türkiye’de 20 milyonluk büyük bir camiayı temsil eden esnaf ve sanatkarların, hiç düşünmeden, canları pahasına, cesaret ve kararlılıkla, dimdik ayakta durduğunu belirtildi. Vatandaşların meydanlara demokrasi tutmasını geleceğin en büyük teminatı olduğunu aktaran Dere, "Demokrasiyi sahiplenme noktasında esnaf ve sanatkarlarımız her zaman olduğu gibi, tek vücud halinde ve sarsılmaz bir irade ile bölünmez bütünlüğü huzur ve güvenliği için her zaman devletimizin yanında yer alacaktır. Hiç kuşkusuz, Türkiye Cumhuriyeti demokrasiye ve Cumhuriyetin temel ilkelerine kalarak, tek bayrak tek vatan, tek millet ve tek devlet olarak ebediyete kadar varlığını sürdürecektir” dedi.
Adlıhan Dere ayrıca darbe girişimi sonrasında bazı turistlerin Antalya’yı terk ettiği yönünde çıkan iddiaları yalanlayıp, yerli ve yabancı turistlerin tatillerine devam ettiğini belirtti.