Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Başkanı Mevlüt Yeni, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen terör saldırısıyla ile ilgili kınama ve başsağlığı mesajı yayınladı.
Mevlüt Yeni yayınladığı yazılı mesajda şunları söyledi:
“Antalya ve Akdeniz Bölgesinde görev yapan gazeteciler adına İstanbul Atatürk Havalimanı’nda alçakça gerçekleştirilen terör saldırısını ve arkasındaki karanlık güçleri lanetliyor ve nefretle kınıyoruz” dedi.
Teröristlerin ve arkasındaki karanlık güçlerin haince saldırılarının hedefine ulaşamayacağını vurgulayan AGC VE AGF Başkanı Mevlüt Yeni, “İstanbul Atatürk Havalimanı’nda hepimizi derinden üzen ve tüm dünya insanlığını tehdit eden çok büyük bir terör eylemini yaşadık. Terör örgütlerinin bu kez eylem adresi olarak dünyanın en önemli hava limanlarından biri olan İstanbul Atatürk Hava Limanı dış hatlar terminalini seçmiş olması hedefin sadece Türkiye olmadığını açık ve net olarak göstermektedir. Küresel terör tüm insanlığı hedef almaktadır. O halde terörizme karşı tüm dünya ortak mücadele vermelidir. Benzer saldırılar dünyanın her noktasında yaşandığı halde mücadelenin hala kınama ve üzüntü ile sınırlı kalması düşündürücü ve endişe vericidir.’’
Terörle mücadele de medyanın da büyük rolünün olduğunu belirten Yeni, “Gazeteciliğin evrensel kuralları içinde insanlığı hedef alan olaylara karşı duyarlı davranma sorumluluğu vardır. Terör olaylarında habercilik yarışı içine girme hevesi maalesef terörizme hizmet etmektedir. Terör örgütleri eylemelerini, propagandasını tüm dünyaya medya ve sosyal medya aracılığı ile duyurmaktadır. Meslektaşlarımız, yayın kuruluşları ve sosyal medya kullanıcılarının teröre hizmet edecek anlayıştan uzak durması en azından duyarlı davranması varlık sebebimiz olan insanlık için hayati önem taşımaktadır” dedi.
Bu zor günleri ülke olarak, millet olarak dayanışma içinde atlatacağımıza inanıyorum diyen Yeni, “Saldırıda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm ulusumuza baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”