Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Başkanı Mevlüt Yeni ve AGF yönetim kurulu üyeleri, EXPO 2016 Antalya’yı ziyaret etti.
Akdeniz Gazeteciler Federasyonu’nun (AGF) ikinci olağan genel kuruluna katılmak için Antalya’ya gelen Türkiye Gazeteciler Konfederasyon (TGK) Genel Başkanı ve Bursa Cemiyet Başkanı Nuri Kolaylı, TGK Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Gazeteciler Cemiyet Başkanı Sefa Özdemir ile AGF Başkanı Mevlüt Yeni ve yönetim kurulu üyeleri, EXPO 2016 Antalya’yı ziyaret etti.
Sergi alanını gezen Başkan Yeni, yönetim kurulu üyeleri ve eşleri bitki heykellere büyük ilgi gösterdi. EXPO 2016 Antalya sergi alanında 15 dönümlük arazi üzerinde yerleştirilen farklı boyutlardaki 108 bitki heykeli gören heyet, daha sonra ülke bahçelerinin bulunduğu bölgeye hareket etti. Çin ve Nepal bahçelerini çok beğenen heyet, 101 metre yüksekliğindeki Turkcell Expo Kulesi’ne de çıktı. Alanı kuşbakışı seyreden heyet, kulede bol bol fotoğraf çekmeyi de ihmal etmedi.
“Yayın organlarında buradaki güzellikleri anlatacaklar”
AGF yönetim kurulunun EXPO 2016’ya hayran kaldığını belirten AGF ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, “Bölgedeki tüm cemiyet başkanlarıyla birlikte EXPO’ya geldik. Böylesine büyük bir yatırımın Antalya’da olmasının hem turizm hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağı kanaati uyandı. Döndükleri zaman şehirlerindeki yayın organlarında buradaki güzellikleri anlatacaklar. Herkes sergi alanından çok etkilendi” dedi.