AK Parti Genel Merkezi tarafından Antalya-Ağrı kardeşliğinde, üçüncü ziyaret gerçekleşti. Ziyarete, AK Parti Antalya yöneticileri, milletvekilleri, belediye başkanları STK temsilcileri ve işadamları katıldı.
Antalya ile kardeş şehir olan Ağrı’ya üçüncü ziyaret Kurban Bayramı öncesinde gerçekleşti. AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Milletvekili İbrahim Aydın, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve işadamlarının katıldığı ziyarette, Antalya-Ağrı arasında kurulan gönül köprüsünün daha da güçlenmesi ve iki şehir arasındaki kardeşlik bağlarının kuvvetlenmesi sağlandı.
Vali Musa Işında’dan teşekkür
Antalya heyetinin Ağrı’da bulunduğu sırada gelen AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül de programlara katıldı. Vali Musa Işın’ın, öğle yemeğinde düzenlenen toplantıda, Ağrı’nın ihtiyaçlarını içeren bir sunum yaptı. Işın, kardeş şehir Antalya’dan gelen AK Parti heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin şehre kazandırdığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.
Doğuda ne varsa batıda da olacak
AK Parti Antalya heyeti Ağrı merkez esnafını ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti. Heyet daha sonra Ağrı’da yapılan 15 Temmuz Vatan Şehitleri Parkı’nın açılışına katıldı. Açılış kurdelesini kesen AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, Türkiye’de yaşayan vatandaşların et ve tırnak gibi bir birinden ayrılmaz olduğunu belirtti. Gül, AK Parti’nin doğu, batı ayırımını ortadan kaldırmak için yola çıktığını, batıda ne varsa, doğuda da aynısı olması için çalıştığını ve ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışıyla yola çıktığını söyledi.
Teşkilatla değerlendirme toplantısında konuşma yapan Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, “Şunu bir kez daha hatırlatmak isterim, bizler sadece Antalya ve Ağrı arasında sözde köprüler değil, gönül köprüleri kurmaya çabalıyoruz. Antalya olarak gerek il başkanlığımız gerek Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ve ilçe belediyelerimiz Ağrı’ya yardımlar yapıyor. El birliği ile ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Kardeşlik gönül köprüsünü sağlam temeller üzerinde kurmak için Doğu ile Batı arasında hiçbir fark olmadığını tüm Türkiye’ye göstermek istiyoruz” dedi.
Gönül köprüleri kuruyoruz
Kardeş şehir Ağrı’yı hiçbir zaman unutmayacaklarını belirten AK Parti Antalya İl Başkanı Av. Rıza Sümer, ziyaretle ilgili şunları söyledi: “Öncelikle her ziyaretimizde bizi aynı samimiyetle karşılayan Ağrılı kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bu proje sayesinde gönül köprüleri kuruyoruz. Kardeş şehrimizi Kurban Bayramı öncesinde ziyaret ederek, bayramlaşmanın, paylaşmanın ne kadar önemli olduğunu göstermek istedik. Başbakanımızın talimatı ve gönül projesi aracılığıyla Kurban Bayramı için Antalya’dan toplanan bağışlarla muhtaç ailelere kurbanlık yardımı yapılacak. İhtiyaç sahibi ailelere kırtasiye malzemesi ve çocuklara oyuncak dağıtılacak” dedi.
Ağrılı kardeşlerimiz de gelecek
Daha önce Ağrı İl Başkan’ı Kemal Atmaca ve Milletvekili Cesim Gökçe ile birlikte, Ağrı’dan 50 kişilik bir heyeti 14 Temmuz’da Antalya’da misafir ettiklerini, ama Ağrılı heyetin hain darbe girişiminden dolayı programlarını iptal edip geri dönmek durumunda kaldıklarını belirten Sümer “ İlerleyen tarihlerde Ağrı’lı kardeşlerimizle Gönül Köprüsü buluşmaları ilimizde de devam edecek” diye konuştu.