Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) tarafından ‘Isparta bölgesi çevre sorunları’ konulu sempozyum düzenlendi.
Isparta’nın Eğirdir ilçesinde gerçekleştirilen panele Vali Yardımcısı Metin Demirel, Kepez Belediye Başkanı ve AKBB Başkanı Hakan Tütüncü, bölge belediye başkanları, akademisyenler, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Sempozyumda bir konuşma yapan Başkan Hakan Tütüncü, birliğin kapsamındaki illerdeki sorunların çözümüne yönelik 3 yıldan beri önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti.
Birlikten güç doğar
Birlik üyesi belediyelerin başkanlarıyla değişik zamanlarda yaptıkları istişare toplantılarında bir araya geldiklerini ifade eden Başkan Tütüncü, "Toplantılarda müşterek sorunlar üzerinde birlikte düşünüyor ve sorunların çözümünde ortak bir eylem planını harekete geçirebilirlik konusuna kafa yoruyoruz. Belediyeler güçlerini birleştirir ve sorunlara birlikte eğilirlerse kısa zamanda sorunların çözümünde önemli bir mesafe alınacağına inanıyorum. Aynı zamanda birliğimize üye belediyelerimizin başkanlarıyla bir araya gelmemiz, birlik ve beraberliğimizi de güçlendiriyor" dedi.
Amaç çevreye dikkat çekmek
Sempozyumun bölgenin doğal değerlerinin geleceğe taşınması ve bu değerlerin korunması adına önemli bir çalışma olduğunu dile getiren AKBB Başkanı Hakan Tütüncü, sempozyum ile farkındalık oluşturarak Isparta bölgesindeki çevre sorunlarına dikkat çekmeyi amaçladıklarını söyledi.
Isparta’nın çevre sorunları konuşuldu
Çevre sempozyumunda AKBB Çevre Komisyonu Başkanı İsmail Avşar, "Isparta ili Atık Yönetimi ve Yerel Yönetimlerin Rol ve Sorumlulukları", Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengül, "İçme Suyu Kaynaklarının Korunması ve Eğirdir Gölü", Çevre ve Şehircilik Isparta İl Müdürü İlker Yavuz, "Isparta Çevre Kalitesini İyileştirme Çalışmaları", Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Su Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Mehmet Beyhan "Isparta Geneli ve Boğazova Köyleri Katı Atık Sorunları" konularında sunum gerçekleştirdiler.
Eğirdir Gölü de masaya yatırıldı
Moderatörlüğünü Biyolog Sedat Karakoyun’un yaptığı panelde ise SDÜ’den Jeolog Yrd. Doç. Dr Şehnaz Şener ve Çevre Mühendisi Dr. Meltem Kacıkoç, Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Şakir Çınar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden İlknur Karagönen ile AKBB Çevre Komisyonu Başkanı İsmail Avşar da "Isparta Çevre Sorunları-Eğirdir Gölü Su Kalitesi- Mevcut Durum ve Alınması Gereken Önlemler" başlığı altında görüşlerini dile getirdiler.
Başkanlarla İstişare toplantısı
Başkan Tütüncü, sempozyumdan sonra Isparta bölgesi belediye başkanlarıyla Eğirdir Gölü’nün kuş bakışı görüldüğü Akpınar Seyir Terası’nda istişare toplantısı gerçekleştirdi. AKBB Başkanı Hakan Tütüncü, Isparta ziyaretinin ikinci günü ise birlik heyetiyle Eğirdir Belediyesi’nin içerisinde hayvanat bahçesinin de bulunduğu Rüya Park’ta incelemelerde bulundu. Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, parkla ilgili Tütüncü’yü bilgilendirdi.