Akdeniz Belediyeler Birliği’nin (AKBB) 150 işsiz genci iş sahibi yapacak AB destekli ‘Genç İşsizliğine Doğalgazla Çözüm’ başlıklı örnek projesi, Kepez Belediyesi’nde tanıtıldı.
AKBB ve Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Enerya Antalya Bölge Müdürü Mürsel Parlak ile Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Metin Kınacı, AKBB Genel Sekreteri Hüseyin İnce, İŞKUR ve BAKA temsilcileri ile çok sayıda lise öğrencisi katıldı.
İŞSİZ GENÇLERİ KAPSIYOR
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ‘sektörel yatırım alanlarında genç istihdamın desteklenmesi’ başlıklı programı kapsamında hibe verdiği projeyi, AKBB sahiplendi. Proje, Antalya ilinde 18- 29 yaş arası işsiz olan 150 genci doğalgaz sektöründe teknik personel olarak, işgücü piyasasına girmesini sağlayacak. Aynı zamanda proje kapsamında 30 işsiz gence de, bu alanda kobi olması için destek sağlanacak.
EĞİTİM VEREN LİSEYE 52 BİN EURO’LUK TEKNİK DESTEK
Bu alanda yeterlilik sağlayacak eğitim programını, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi verecek. Isıtma ve doğalgaz iç tesisat yapım personeli, doğalgaz polietilen boru kaynakçılığı, doğalgaz çelik boru kaynakçılığı, girişimcilik, kariyer destek ve danışmanlık faaliyetleri ve farkındalık seminerleri gibi 440 saatlik eğitimlerin verileceği liseye, 52 bin EURO’luk değerinde teknik ekipman desteği sağlanacak.
Projeyle yeni istihdam alanları oluşturarak gençlerin istihdam edilebilirliklerini artırmayı ve gençlerin istihdamda sürekliliğini sağlamayı hedeflediklerini belirten AKBB Başkanı Hakan Tütüncü, “Avrupa Birliği’nden sağladığımız kaynakla bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Projeyle 150 gencimize mesleki eğitim vereceğiz. Yani doğalgaz tesisatçılığıyla 150 gencimizin koluna altın bilezik takmış olacağız” dedi.
Projenin hayırlı olmasını dileyen Tütüncü, “Siz siz olun kendinizi yetiştirmeye, geliştirmeye bakın. Ne yaptığımız hiç önemli değil, nasıl yaptığımız çok önemli. Ne iş yaparsanız yapın, iyi yapanlar hem mesleki anlamda tatmin olurlar hem de iyi bir gelir imkanına sahip olurlar. Çok iyi bir iş yapsanız, yaptığınız işi kötü yaparsanız herkes sizi ayıplar. Önünüzde güzel bir imkan, fırsat var. Kendinize yatırım yapmak suretiyle iyi bir mesleğe sahip olmanın ve sahip olduğunuz meslekte de usta olmanın arayışı içinde olun ki geleceğiniz aydınlık olsun." Tütüncü, eğitimin verileceği Atatürk Endüstri Meslek Lisesi’ne de 52 bin EURO’luk makine ve ekipman desteği sağlanacağını sözlerine ekledi.
18 Haziran-9 Eylül arasında uygulanacak projede 150 gence 440 saat eğitim verilecek. Eğitim sonunda sertifika alacak gençlerden doğalgaz iç tesisat firması kurmak isteyen 30’una ise Girişimcilik Eğitimi verilecek.