Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencilere nitelikli eğitim olanakları sağladığı Atatürk Kültür Bilgi Eğitim Merkezi(AKBEM) öğrencileri hem sosyal ve sanatsal faaliyetlerle boş zamanlarını en verimli şekilde değerlendiriyor hem de uzman eğitmenler nezaretinde sınavlara hazırlanıyor. Antalya’da 10 ayrı merkezde 7 bin 967 öğrenciye hizmet veren AKBEM’de öğrenciler eğlenerek ders çalışıyor.
AKBEM, öğrencilerin akademik ve sosyo-kültürel gelişimlerine katkı sağlıyor. Müzikten resme, matematikten fen bilimlerine kadar pek çok alanda eğitim veren AKBEM, geleceğin başarılı bireylerini topluma kazandırıyor. Altındağ, Aksu, Varsak, Yeşilbayır (Döşemealtı), Altınova, Kepezaltı, Yenimahalle, Meltem, Çaybaşı ve Milli Egemenlik olmak üzere 10 şubesi bulunan AKBEM’de İngilizce, halk oyunları, modern dans, yaratıcı drama, resim, satranç, değerler eğitimi, Kuran-ı Kerim, matematik, fen bilgisi, Türkçe, bilgisayar, bağlama, gitar, keman, tiyatro eğitimleri veriliyor. 7 bin 967 öğrencisiyle kaliteli eğitim adresi olan AKBEM, öğrencileri sınavlara da hazırlıyor. Öğrenciler alanlarında uzman eğiticiler rehberliğinde başta TEOG olmak üzere çeşitli sınavlara hazırlanıyor.
SINAVLARA AKBEM’LE HAZIRLANIYORLAR
AKBEM Milli Egemenlik biriminde gitar eğitimi alan 11 yaşındaki Sezen Ceren Şahin, sevilen sanatçıların parçalarını öğrendiklerini ve keyifle çaldığını belirtti. Şahin, “Okulun başladığı dönemle birlikte gitar derslerine başladım. Derslerimiz çok güzel ve keyifli gidiyor Nil Karaibrahimgil ve Murat Boz’dan pek çok şarkıyı çalabiliyoruz. İlerideki hedefim savcı olmak ama müziğe de ayrıca devam etmek istiyorum” dedi. 1 yıldır matematik eğitimi alan 13 yaşındaki Süleyman Güzel ise sınavlarına AKBEM’de aldığı eğitimle hazırlandığını belirtti. Güzel, “Okul öncesinde ya da okul sonrasında burada yaptığımız tekrarlar, derslerimde gelişim kazandırıyor. Derslerime son derece faydalı oluyor. Yarın da okulda bir sınavım var, onun için hazırlık yapıyorum inşallah başarılı olurum” diye konuştu.
TEOG BİRİNCİSİ AKBEM’DEN
Öğrencilerin gelişimini destekleyen AKBEM’in Koordinatörü Hatice Özkan, öğrenciler arasında TEOG sınavı birincisi olduğunu söyledi. Özkan, “Öğrencilerimizin okuldan kalan zamanlarını kaliteli bir şekilde değerlendirmeleri, boş zamanlarını faydalı geçirmeleri için hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Altındağ AKBEM birimimizde eğitim alan bir öğrencimiz TEOG Sınavı’nda tüm soruları doğru yanıtladı. Aynı zamanda sanatsal olarak da birimlerimizde faaliyetler veriyoruz. Yeni Mahalle AKBEM’de Güzel Sanatlar Lisesi’ni kazanan bir öğrencimiz var. AKBEM birimlerinin sayısını arttıracağız” dedi.