Muratpaşa Belediyesi’nin 114 binayı kapsayan 2’nci etap ‘Bina Cephelerini Sağlıklaştırma ve Boyama Projesi’ Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın ilk fırça boyasıyla başladı.
Muratpaşa Belediyesi’nin Mevlana Caddesi’nde 80 apartmanın boyanmasıyla başladığı ‘Bina Cephelerini Sağlıklaştırma ve Boyama Projesi’nin ikinci etabı Güllük Caddesi ve Yener Ulusoy Bulvarı’na cephe apartmanlarda başladı. Balcı Apartmanı’ndan başlayan çalışmalara Muratpaşa Belediye başkanı Ümit Uysal’da katıldı. İskeleye çıkarak ilk boyayı yapan Başkan Uysal, kentlere ruh ve kimlik kazandıran estetik görünümünün en önemli işareti renklerle oluşan ortam olduğunu söyledi. Renklerle yaratılacak ortamın kent sakinlerinin kendilerini iyi hissetmesini sağlayacağının altını çizen Başkan Uysal, “Aynı zamanda turizmin başkenti olan Antalya’da, Muratpaşa’da bu ortamı yaratılması için insanlarımızın kendi binalarını daha dikkatli olmalarını, estetik ve güzel boyamalarını istiyoruz” dedi.
Beyaz ve mavinin tonları
Ayrıca kente hakim renk karmaşasının önüne geçmek istediklerini bulunun beyazın ağırlıkta olduğu Akdeniz’e uygun serin renkleri tercih ettiklerini belirten Başkan Uysal, “Bu renkleri en yaygın şekilde komşularımız kullansın, Akdeniz renkleri Muratpaşamıza hakim olsun istiyoruz. Bunun hepimiz için daha uygun ve sağlıklı olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.
114 bina 157 bin metrekare
Belediye Başkan Ümit Uysal’ın katılımıyla başlayan 2’nci etap Bina Cephelerini Sağlıklaştırma ve Boyama Projesi, Kızılsaray Mahallesi’nin Yener Ulusoy Bulvarı’na, Deniz, Kışla ve Altındağ Mahalleleri’nin Güllük Caddesi’ne ceple binalarında uygulanacak. Proje kapsamında 114 bina ve toplamda 157 bin metrekare alan boyanacak.
Tüm maliyet Muratpaşa’dan
Maliyeti Muratpaşa Belediyesi’nce karşılanacak olan proje, Güllük Caddesi’nin Aydın Kanza ve Yavuz Özcan Parkları arasında kalan 59, Yener Ulusoy Bulvarı’nın ise Güllük-Şarampol Kavşakları arasında kalan 55 binada uygulanacak. Uygulamada beyaz yoğunlukta olmak üzere mavinin iki tonu kullanılacak.