Akdeniz Üniversitesi ile Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) arasında, İş Fikri Proje Yarışması’na ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.
Akdeniz Üniversitesi Yönetim Kurulu Salonu’nda gerçekleştirilen protokol imza törenine, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Erdoğan, ANSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Hatice Öz, Ercan Özbek, İlhami Sancar ve Girişimcilik Grubu Başkanı Işık Yargın katıldı.
Girişimcilik haftasının kutlandığı aralık ayının ikinci haftasında düzenlenecek olan İş Fikri Proje Yarışması’nın yürütülmesine ilişkin detayları içeren protokol ile üniversite öğrencisi ve mezunlarının yenilikçi iş fikirlerini ödüllendirerek gençlerin girişimcilik alanında projeler üretmesini teşvik etmek, Türkiye’nin başarılı girişimci adaylarına kamuoyunun ve iş dünyasının dikkatini çekerek yarının genç girişimcilerine destek olmak amaçlanmaktadır.
Rektör Ünal: “İş Fikri Proje Yarışması önemli bir yarışma”
Protokol imza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, “Girişimcilik günümüzün en önemli konularından birisi. Gençlerin potonsiyelinin ortaya çıkmasını sağlayacak İş Fikri Proje Yarışması da bu anlamda oldukça önemli olan bir yarışma. Önlisans, lisans ve yüksek lisans, doktora öğrencileri arasında düzenlenecek yarışmayla öğrencilerimiz önemli bir fırsat yakalamış olacaklar” dedi.
Girişimcilik konusunu çok önemsediklerini belirten Rektör Ünal önümüzdeki yıllarda bazı bölümlere girişimcilik dersi verilmesi konusunda çalışmalar yaptıklarını ve bu konuda ANSİAD’dan da destek almak istediklerini sözlerine ekledi.
ANSİAD Başkanı Erdoğan: “Eğitime çok önem veriyoruz”
14 yıldan beri düzenledikleri girişimcilik haftasında önemli isimleri öğrencilerle buluşturduklarını söyleyen ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Erdoğan, “Bu kapsamda Akdeniz Üniversitesi Girişimcilik ve İş Geliştirme Araştırma Uygulama Merkezi, AKİŞMER Teknoloji Transfer Merkezi ve Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu ile sıkı bir işbirliği içerisindeyiz. Antalya çok büyük ve gelişmiş bir şehir. Böylesine büyük bir şehir için üniversite sayısı yetersiz. Antalya’nın üniversiteler şehri olmasını istiyoruz. Şehrimize yeni üniversiteler kazandırmak ve mevcut üniversitelerimizin güçlendirilmesi konusunda da çalışmalar yürütüyoruz” dedi.