Antalya Kamu Hastaneleri Birliği (AKHB) ile Kepez Belediyesi arasında “Evde Sağlık Hizmetleri ve Sağlık Taramaları” konusunda işbirliği protokolü imzalandı.
Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz ile Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü tarafından imzalanan protokol kapsamında; Kepez Belediyesi sınırları içerisindeki yatağa bağımlı hastaların evlerinde doktor muayenesi, pansuman, enjeksiyon yapımı, fizyoterapist, diyetisyen, diş hekimi hizmeti verilmesi ayrıca evlerinde yapılamayan her türlü tahlil, tetkik, tedavileri için ambulans ile SBÜ Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Atatürk Devlet Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Kepez Devlet Hastanesine götürülerek gerekli işlemlerin sağlanması, yatağa tam bağımlı olarak takip edilen ve yatalak olan hastaların her türlü hastalık raporlarının alınması, muayenelerinin yapılması esnasında işlemlerde öncelik sağlanması, sağlık taramalarında uzman hekim, yardımcı sağlık personeli, laboratuar hizmeti gibi konuları yer alıyor.
Protokol imza töreninde Yılmaz, “Kepez Belediyesi halka hizmette sınır tanımayan bu hizmetler arasına sağlığı da dahil etmiş bir belediyedir. Sizlerin desteği ile Kepez’de sağlık hizmeti sorunsuz bir şekilde yürüyor ve hızlı gelişiyor. Kepez sağlık alanında öncü oldu ve olmaya da devam edecek. Biz evde sağlık hizmetlerini Sağlıkta Dönüşümün geldiği son nokta olarak görüyoruz. Bugün batıda dahi, birçok ülkede verilemeyecek düzeydeki sağlık hizmetlerini biz halkımızın ayağına kadar, evine kadar götürüyoruz. Evde fizik tedavi, evde ağız ve diş sağlığı bakımı çağdaş sağlık hizmeti anlayışında gelinen son noktayı göstermektedir” dedi.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, “Kamu Hastanelerinin halkımıza sunduğu sağlık hizmetlerini belediyemizin sağlık hizmeti üreten birimleri ile bölüşmekten dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Kamu kurumları el ele verince kazanan halkımız oluyor. Hizmetlerin kalitesi de çeşitliliği de halkın ulaşılabilirliği de artıyor. Bugün kamu hastaneleri ile yaptığımız protokol iki kurum arasındaki imkanların paylaşılması, ortak kullanımıyla halkımızın sağlık hizmetlerine ulaşabilmesi konusunda ekstra avantajlar elde etmesine yönelik bir protokol olmuştur.”