Alanya Belediyesi haftalık Encümen toplantısı Başkan Adem Murat Yücel başkanlığında gerçekleştirildi.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, olağan encümen toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Kurban Bayramı ile ilgili hazırlıkların masaya yatırıldığını belirten Başkan Yücel, “Yaklaşan kurban bayramı vesilesiyle vatandaşlarımıza daha kolay ve daha sağlıklı bir ortam sağlamak için kurban satış noktalarını belirlendik. Alanya genelinde Cikcilli, Çıplaklı, Mahmutlar, Demirtaş ve Konaklı bölgelerinde kurban satış noktalarımızı oluşturduk. Tüm vatandaşlarımız kurbanlık ihtiyaçlarını bu bölgelerden karşılayabilirler” dedi.
Oba Kız Yurduna başvurular devam ediyor
Başkan Yücel, temeli geçtiğimiz yıl atılan Alanya Belediyesi Kız Öğrenci Yurdu yapımının tamamlandığını ve yeni eğitim dönemiyle birlikte hizmete başlayacağını söyledi. Alanya’da yaşayan ve üniversite kazanan gençlere de müjde veren Yücel, “Alanyamızda yaşayan ve üniversite kazanan bütün öğrencilerimize ilk yılında tek seferliğine Alanya Belediyesi olarak burs veriyoruz. Bu uygulamayı 2 yıldır yapıyoruz. Bu sene herhangi bir üniversiteye giriş hakkı kazanan gençlerimiz, öğrenci belgeleri ve kayıt evraklarıyla beraber geldiklerinde belediyemizin sağladığı burs imkândan yararlanabilecekler.”
“Vergi borcu olanlar yapılandırmadan faydalansın”
Konuşmasının sonunda bir de duyuruda bulunan Başkan Yücel, vadesi geçmiş vergi borcu bulunan vatandaşlar için yapılandırma müjdesi verdi. Başkan Yücel; “6736 sayılı torba yasaya göre, vadesi geçmiş emlak, çevre temizlik vergisi, reklam gibi vergi borcu olan vatandaşlarımız için belediyemizde yapılandırma işlemleri başlamıştır. Borcu olan tüm vatandaşlarımızın bu yapılandırma fırsatından yararlanmak için belediyemize başvursunlar” diye konuştu.
Başkan Yücel, İçişleri bakanı olarak atanan Soylu’ya başarı diledi
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Efkan Ala’nın istifası sonrası İçişleri Bakanı olarak atanan Süleyman Soylu’ya başarı dileklerinde bulundu. Başkan Yücel; “Demokrat Parti döneminde 2007-2009 yılları arasında Genel Başkanımız olan Süleyman Soylu, bugün itibari ile İçişleri Bakanı oldu. Kendisine başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun.”