Alanya Belediyesi, kırsal mahallelerdeki yatırımlarına devam ediyor. Dimçayı kenarındaki Kuzyaka Mahallesi’nin eski okulu, bina ve çevresiyle birlikte, Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından, çok amaçlı sosyal alan olarak yeniden düzenlenmeye başladı.
Mahalle gezileri ve vatandaş toplantılarında verdikleri sözlerin arkasında olduklarının altını çizen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Dimçayı kenarındaki Kuzyaka Mahallesi’nin eski okulunda yapılan düzenleme ve sosyal alanlarla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. Yücel, “Kuzyaka Mahallesi 125 Ada 36 parselde eski okulun bulunduğu yeşil alana, Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından bir park projesi çizilip inşaat çalışmasına başlandı. İçerisine oyun grupları, fitness aletleri, pergolalar ve piknik masalarının yeralacağı parkın yanı sıra okul binasında da düzenlemeler yapıldı. Aslına uygun olarak restore edilen bina, mahallelinin kullanabileceği düğün, nişan, taziye ve toplantı yeri olarak düzenlenerek mahalle muhtarlığına teslim edilecek” dedi.
“Toprak kaymasını önlemek için taş istinat duvarı örüldü”
Okul yerleşkesinin engebeli bir yapıya sahip olmasından dolayı toprak kaymasını önlemek için taş istinat duvarı ördüklerini ve bitkilendirme çalışmasının devam ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, manzaranın bozulmaması için de panel çit ile parkın çevresinin çevrileceğini belirtti. Çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini de belirten Belediye Başkanı Yücel, oyun gruplarının yerleştirilmesinin ardından, en kısa zamanda parkın halkın hizmetine açılacağını ifade etti.