Antalya’nın Alanya İlçesi’nde çıkan ve akşam saatlerinde kontrol altına alınabilen orman yangınlarının insan kaynaklı olduğu bildirildi. Alanya Orman İşletme Müdürü Aydın Açıkbaş; " Şüphelemiz var ama yangınların neredeyse büyük bir çoğunluğu insan kaynaklı" dedi.
Alanya’ya bağlı Okurcalar Mahallesi Sarıalan mevkiindeki ormanlık alanda saat 14.30 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle başlayıp kuvvetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen ve akşam saatlerinde kontrol altına alınan orman yangınında yaklaşık 2 hektarlık alan zarar gördüğü bildirildi.
YANGINLAR İNSAN KAYNAKLI
Alanya Orman İşletme Müdürü Aydın Açıkbaş, akşam saatlerinde çıkan yangının etkili müdahale sonucu kontrol altına alındığını söyledi. Açıkbaş, yangına çok sayıda ekiple müdahale ettiklerini belirterek, " Yaklaşık 2 hektar orman alanı zarar gördü. Yangını amfibik uçak, 2 helikopter, 12 arazöz, 4 su tankı, 12 itfaiye ve çok sayıda yangın söndürme ekibi ile söndürmeyi başardık. Saat 16.00 sıralarında çıkan orman yangınını kontrol altına aldık ve 17 gibi tamamen söndürerek soğutma çalışması yaptık. Şuan hala yangını olduğu bölgede beklemekteyiz. Yarın tam net rakamlarla bir açıklama olacak. Rüzgarın yangında çok büyük etkisi vardı. Yangının çıkış sebebi ise şuan netlik kazanmadı. Şüphelerimiz var ama yangınların neredeyse büyük bir coğunluğu insan kaynaklı" dedi" dedi.