Almanya’da yaşayan Türkler, örnek bir dayanışmaya imza atarak Antalyalı Engeliler için yardım kampanyası düzenledi.
Almanya’nın Bielefeld kentinde faaliyet gösteren Engellilerle Dayanışma Derneği, Antalya’da yaşayan engelli vatandaşlar için yardım kampanyası düzenledi. Dernek Antalya Büyükşehir Belediyesi ile temasa geçerek engellilerin ihtiyaçları ve yapılabilecek yardımlar konusunda bilgi aldı. Sosyal hizmet uzmanlarının çalışmaları ile Antalya genelinde yaşayan özel bireylerle tek tek görüşerek engelliler haritası oluşturan Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden yardımların engelli bireylere ulaştırılması konusunda destek istedi.
Gönül köprüsü kuruldu
Türk vatandaşların gösterdikleri örnek davranıştan duydukları memnuniyeti dile getiren Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı yetkilileri yardımların hızla ulaştırılması için dernek ile protokol imzaladı. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı yetkilileri Almanya’dan Antalya’ya oluşan gönül köprüsünün engelli vatandaşlar adına sevindirici bir gelişme olduğunu ifade etti.
Büyükşehir özel bireylere ulaştıracak
Türk ailelerden toplanan yardımlarla satın alınan; 90 adet tekerlekli sandalye, 22 adet akülü sandalye, 100 kol değneği, 8 adet yatak, 30 adet tuvalet sandalyesi, 50 adet yürüme yardımcısı, 1 adet yatak vinci, 1 adet yatalak ayakta tutma aleti ve 4 koli yatalak bezi Antalya Büyükşehir Belediyesine teslim edildi. Büyükşehir Belediyesi Antalya’nın dört bir tarafında yaşayan engelli bireylere yardımları ulaştırmak için çalışmaya başladı.
Büyükşehir ile gurbetçilerin örnek çalışması
Yardımlarla ilgili bilgiler veren Bielefeld Engelli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Dursun Karabel, "Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürüttüğümüz örnek çalışma ile Antalya’da engelli vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılayacak 300 bin lira değerinde bir tır dolusu malzemeyi Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teslim ettik. Burada da engelli vatandaşlarımıza çeşitli malzeme desteği sağladık. Bu tür yardımlarda gurbetçi vatandaşlarımızın katkısı büyük oldu. Önümüzdeki aylarda da yardımlarımız devam edecek" dedi.