Muratpaşa Belediyesi, kadın cinayetlerine karşı bir simge ve toplumsal hafızanın parçası olması için 6 metre yüksekliğindeki Alyazma Anıtı’nın yer aldığı Bayındır Parkı’nda şiddet mağduru kadınların ulaşabileceği Alyazma Kadın Danışma Merkezi’ni hizmete açtı.
Muratpaşa Belediyesi, ‘kadına yönelik şiddet’le mücadele için Alyazma Kadın Danışma Merkezi’ni hizmete açtı. Şiddet mağduru kadın ve çocuklarına sosyal hizmetler, psikolojik danışmanlık ve bilinçlendirme hizmeti vermeye başlayan merkez, Antalya’da üzerinde töre ve namus cinayetlerinde katledilen 467 kadını isminin yer aldığı 6 metrelik Al Yazma Anıtı’nın da yer aldığı Bayındır Parkı’nda yer alıyor.
Muratpaşa Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı çalışacak Alyazma Kadın Danışma Merkezi’ne şiddet mağduru kadınlar yüz yüze başvuruda bulunabilecekleri gibi, telefon, internet ve mektupla ulaşıp ve danışmanlık ve yönlendirme hizmeti alabilecek. Merkeze 334 06 66 ve Turunç Masa’nın 444 8 007 numaralı telefonlarından ulaşılabilecek.