TOBB’un desteğiyle Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde bu yıl 7’incisi 26-30 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı’na (YÖREX) yoğun ilgi devam ediyor. Geçen yıllarda da yöresel ürünleriyle YÖREX’te yer alan Ankara, bu yıl ürün yelpazesini genişleterek YÖREX’te yerini alacak. Ankara, Beypazarı kurusu, gümüş işlemeciliği, Kalecik turşusu, Polatlı el yapım mesleri, Polatlı soğanı ve kavunuyla YÖREX’te ziyaretçilerin hem gözüne hem damak tadına hitap edecek.
Vizyon işi
Ankara Ticaret Borsası Başkanı Faik Yavuz, YÖREX’in ülkemizin bütün renklerinin buluştuğu önemli bir etkinlik olduğunu belirterek, "YÖREX aslında bir vizyon işidir, Anadolu’nun ruhunu kimliğini burada görebilirsiniz. Buradaki birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuna Ankara Ticaret Borsası olarak ilk günden beri destek veriyoruz. Borsamızın çatısı altında Ankara’daki ilçe borsalarımızı da ürünleriyle birlikte misafir ediyoruz" diye konuştu. Ankara standının YÖREX’te büyük ilgi gördüğüne dikkat çeken Yavuz, "Böylesine önemli bir etkinliği gerçekleştirenlere, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
İlgi memnuniyet verici
Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Yöresel Ürünler Projesi’nin bir etabı olan YÖREX’in geçen 6 yılda önemli mesafe kaydettiğini belirterek, Anadolu’nun çimentosu haline gelen YÖREX’i yurtdışına taşıma hedefinde olduklarını bildirdi. Ankara’yı yöresel ürünleriyle YÖREX’te ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Çandır, Fuara başından beri destek veren TOBB Yönetim Kurulu üyesi de olan Faik Yavuz’a teşekkür etti. Çandır, TOBB’un önemli desteğiyle ivme kazanan YÖREX’e katkı sağlayan tüm oda ve borsa başkanları, kalkınma ajansları, yerel yönetimler ve bu işin en önemli ayağı olan üreticilere de teşekkür etti. Çandır, bu yılki YÖREX’in daha geniş bir alanda daha fazla yöresel ürünle düzenleneceğini bildirdi.