Antalya Bilim Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunun ev sahipliğinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen ELT (Enhancing Learning Through Effective Teaching) semineri düzenlendi.

Otel çalışanları, kolejlerden birçok öğretmenin ve öğrencinin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen seminerde her biri alanlarında uzman olan yerli ve yabancı üç konuşmacı katılımcılarla buluştu. İlk olarak uzun yıllar Bilkent Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda mesleki gelişim koordinatörlüğü yapan ve şu anda da Anatolian Training Institute (ATI) de kurslar koordinatörü Dr. Simon Phipps İngilizce’nin etkili öğretiminde öğrencinin öğrenme sürecini bilmenin öğretmenler açısından ne kadar önemli olduğunu belirtti.

Dil öğretiminde öğretmenlerin önemi

Türkiye’de İngilizce öğretimi ve öğretmen eğitimi üzerine çalışmalar yapan ve özel bir kolejleri Mesleki Eğitim Birimi Koordinatörlüğü yapmakta olan Gülfem Aslan ise ‘Teaching with Mindfulness in Mind’ başlıklı konuşmasında, dil öğretiminde öğretmenlerin farkındalıklı bireyler olmalarının öğrencilerin öğrenmelerine katkılarından bahsetti.

Kanıta dayalı öğrenme yöntemi

Gülfem Aslan’nın ardından Norwich Dil Eğitimi Enstitüsi’nde (NILE) akademik koordinatör olarak görev yapan Tony Prince dil öğretiminde kanıta dayalı (Evidence Based Teaching) bir yol takip etmenin öğretmene öğrencilerin ihtiyaçlarını belirleme vede doğru öğretim tekniklerinin kullanılması açısından önemli veriler verdiğini belirtti.

Konferans sonunda büyük beğeniyle dinlenen üç konuşmacıya Antalya Bilim Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kaplan teşekkür etti ve bu tür organizasyonların dil öğretimine, öğretmen gelişimine büyük katkıda bulunduğunu belirterek, önümüzdeki yıllarda da katılımcıları bu tür organizasyonlarla İngilizce öğretimi alanında önemli isimlerle buluşturmak istediklerini kaydetti.