Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ’Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Uygulama Yetki Belgesi’ almaya hak kazandı.
Sağlık Bakanlığı tarafından, Antalya Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ’Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Uygulama Yetki’ belgesi verildi.
Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, 2008 yılında beri ’Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikasyon Programı’ uygulandığını, programa katılan 197 hemşirenin eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandığını kaydetti. Ameliyathane Hemşireliği Sertifikasyon Programı’nı en geç ekim ayında gerçekleştirmeyi planlandıklarını belirten Yılmaz, hastaneye başka alanlarda da sertifikasyon programları verilmesi için çalışma yürüttüklerini söyledi.
Ayrıca, uygulanacak sertifikalı eğitim programıyla, ameliyathane ilkeleri konusunda etkin, verimli, bilgi, beceri ve donanımına sahip olan, bunları çalışma alanlarına yansıtabilen hemşirelerin yetiştirilmesi ve profesyonel başarılarının belgelendirilmesi amaçlanıyor.