Antalya Havalimanındaki raylı sistem çalışmaları sebebiyle 1. Dışhatlar terminali ve otopark alanlarının, 4 Kasım saat 24.00 itibariyle hem iç hatlar hem de dış hatlar yolcularına hizmet vereceği bildirildi.
Antalya Valililğinden konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada Antalya’yı havalimanına bağlayacak toplu taşıma alternatifi olan hafif raylı sistem çalışmalarının ikinci aşaması tamamlandığı ve 2016 Expo açılışında faaliyetine başladığı hatırlatılarak; " Halihazırda Antalya Havalimanı 1. Dış Hatlar Terminali’nin önüne kadar ulaşan bu sistem yapılan planlama gereği önce İç Hatlar Terminaline, daha sonrasında ise 2. Dış Hatlar Terminaline ulaşarak şehir- havalimanı, havalimanı - şehir arasındaki ulaşım sorununu çözecektir. " denildi.
Antalya havalimanı içerisindeki tüm terminalleri de bağlayacak olan bu sistemin iç hatlar terminali önündeki inşaatının çalışmaları esnasında zorunlu olarak 1. Dışhatlar terminali ve otopark alanları, hem iç hatlar hem de dış hatlar yolcularına hizmet vereceği kaydedilen açıklamada havalimanında, çalışmalar sonunda yolcu sayısının düştüğü kış aylarında hızla inşaatlar tamamlanarak, turizm sezonuna ulaşım alt yapı sorunu tamamlamış olarak girilmesinin hedeflendiği kaydedildi.