Jandarma Teşkilatının 177’nci kuruluş yıl dönümü, Antalya İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen etkinlikle kutlandı.
Ekinliğe, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, İl Emniyet Müdürü Cemil Tombul, Antalya Garnizon ve 3. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ahmet Yurdagül, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı. Etkinlikte konuşan İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ahmet Yurdagül, “Jandarma, teşkilatı güvenlik hizmetlerini daha etkin, süratli, verimli ve koordineli yapabilmek maksadıyla bilge çağı adı verilen günümüzün gereklerine uygun görev yapma gayretindedir. Özellikle Antalya gibi metropollerde meydana gelen olayların önlenebilmesi ve aydınlatılmasında elde edilen başarının ülkemizin güvenli ve huzurlu bir ülke olarak tanınmasına başta turizm olmak üzere bütün sektörlerin gelişmesine olumlu katkı sağladığının farkındayız” dedi.
“365 GÜN 24 SAAT DEVLETİN VATANDAŞA AÇILAN İLK KAPISI”
İnsanoğlunun en temel ihtiyaçlarının başında gelen güvenliğin ve huzur ortamının sağlanması için birçok kurum ile ortak çalışma yürüttüklerini belirten Yurdagül, “Yurt çapında emniyet, asayiş ve kamu güvenliğinin sağlanmasının yanında teşkilatımız 365 gün 24 saat devletin vatandaşa açılan ilk kapısının olduğunun bilinci ile halkımızın maruz kaldığı zor anlarda da onlara ilk el uzatan olmuşlardır” diye konuştu.
Törende Döşemealtı ilçesinden gelen halkoyunları ekibi de kısa bir gösteri sundu. Diğer taraftan Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ahmet Yurdagül, görevi sırasında şehit düşen askerlerin yakınlarının çocuklarına bisiklet hediye etti.
Tören, Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 177’nci yılı nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilmesi ve jandarmanın sahada kullandığı ekipmanların kurulan stantlarda sergilenmesiyle sona erdi.