Antalya Kamu Hastaneleri Birliği (AKHB) Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, 14 Mart Tıp Bayramı nedeni ile yazılı açıklama yaptı. Yılmaz, “Öncelikle hekiminden hemşiresine, tıbbi sekreterinden hizmetlisine kadar tüm sağlık çalışanlarımıza bu kutsal mesleğe verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyor, tüm sağlık camiasının 14 Mart Tıp Bayramını içtenlikle kutluyor, bugün aramızda olmayan değerli sağlık çalışanlarımızı da saygıyla ve minnetle anıyorum” dedi.

Antalya merkezde ve ilçelerde olmak üzere toplam 18 sağlık tesisinde, Sağlık Bakanlığı’nın Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde hasta haklarına saygılı, sağlığı güven ve kalite ile buluşturan, güvenilir, etkili, verimli, hakkaniyete uygun ve ulaşılabilir sağlık hizmeti sunulduğunu belirten Yılmaz, “Bu tesislerden 2’sinin eğitim araştırma, (Antalya ve Alanya), 3’ünün ağız ve diş sağlığı merkezi ve 13’ünün de devlet hastanesi olduğunu söyleyen Yılmaz, Antalya KHB olarak; 2 bin 958 yatak kapasitesi ve 10 bin 607 sağlık çalışanı ile ilin sağlık yükünün büyük bir kısmını karşılıyoruz” dedi.

“Modern sağlık tesisleri taleplere daha hızlı ve daha kaliteli cevap verir duruma gelecek”

Yapımı devam eden ve planlamaya alınan modern sağlık tesisleri de taleplere daha hızlı ve daha kaliteli cevap verir duruma geleceklerini söyleyen Necat Yılmaz, hem merkez hem de ilçe hastanelerinin fiziki şartlarını iyileştirdiklerine, personel ve doktor dinlenme odalarını dizayn ettiklerine ve döner sermayeden gelen payı arttırdıklarına söyledi. Yılmaz, sağlık hizmeti verme misyonlarının yanında sağlık eğitimi verme konusundaki misyonlarını da yerine getirmek adına Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni, İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ise Alaaddin Keykubat Üniversitesi ile afiliye ettiklerini belirtti.

Hastanelerdeki akademisyenlerin daha çok akademik çalışma, özlük haklarında iyileşme, ve üniversite ile karşılıklı işbirliği içinde çalışma fırsatı yakaladıklarını ifade eden AKHB Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, yazılı açıklamasını şöyle tamamladı:

“Şifa veren ele vefanın gösterilmediği, saygının ve sevginin yerini şiddetin kapladığı “Sağlıkta Şiddet” olaylarında Bakanlığımız’ın aldığı tedbirlerin yanı sıra bizler de, her zaman sağlık çalışanlarımızın yanındayız. Bir doktora, bir hemşireye onları koruyan güvenlik personeline kalkan eli ve hakaretlerde bulunan kişi ve kişileri esefle kınıyoruz. Şiddetten uzak, şifa veren ellere karşı gönüllerde vefanın hakim olduğu sağlıklı günler diliyor, bugün aramızda olmayan değerli sağlık çalışanlarımızı da saygıyla ve minnetle anıyor, tekrar tüm sağlık camiasının 14 Mart Tıp Bayramını içtenlikle kutluyorum.”