Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Liselerarası Okullar Ligi’nde şampiyon olan takımlara kupalarını Belediye Başkanı Menderes Türel verdi. Şampiyon takımlara 5 yıldızlı otelde tatil hediye eden Türel, “Bu lig ile inşallah Antalya’dan Arda Turan gibi, Hidayet Türkoğlu gibi yıldızlar çıkacaktır, hedefimiz budur” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği Liselerarası Okullar Ligi, kapanış töreni ile sona erdi. Büyükşehir Belediyesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ilei gerçekleştirdiği Okullar Ligi’nde, 7 aylık maratonun ardından şampiyonluğa uzanan takımlar kupalarına kavuştu. Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Milli Eğitim Müdür vekili Hasan Tevke, öğrenciler ve aileleri katıldı.
ARANIZDAN YILDIZLAR ÇIKACAK
Türel, Antalya’ya, Türkiye’ye yıldız sporcu kazandırmak, sağlam kafalı, sağlam vücutlu gençlerin önünü açmak için başlattıkları, Okullar Ligi’nde Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Döşemealtı, Aksu ilçelerinden okulların Futbol, Basketbol, Voleybol ve Hentbol branşlarında karşılaşmalar yaptıklarını söyledi. Türel, 7 ay süren ligde Gençler, Yıldızlar Küçükler kategorilerinde, 80 okul, 156 takım ve 2 bin 530 öğrencinin mücadele ettiğini kaydetti. Okullar Ligi’ni 19 ilçenin tamamına yayarak, geliştireceklerini anlatan Başkan Türel, “Projeye başlarken bu lig geleceğin şampiyonlarını, yıldızlarını ortaya çıkaracak demiştim. İnşallah Antalya’dan Arda Turan gibi, Hidayet Türkoğlu gibi yıldızlar çıkacaktır, hedefimiz, arzumuz budur” dedi.
HEDEF AVRUPA KUPASI FİNALİ
Dünya çapında spor tesisleri yaparken, ilçe ve mahallelerde spor salonları açarken, bir taraftan da böyle projelerle Antalya’yı bir spor şehri yapmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Türel,“İşte dün Türkiye Kupası maçına ev sahipliği yaptık. Arda Turan kardeşimizle maçı birlikte izledik. Siz de onlar gibi milli yıldızlar olacaksınız. Artık milli maçlara ev sahipliği yapıyoruz, daha fazlasına da yapacağız. Bir dönem Antalyaspor’umuz bir inşaat çukurunda antrenman yapıyordu. Bugün ise milli maçlara, Türkiye Kupası finallerine ev sahipliği yapan bir stadımız var. İnşallah Avrupa kupası finallerine de ev sahipliği yapacağız.”
FAİR PLAY RUHU VURGUSU
Okullar ligi projesinin hedefinin sadece yıldızlar yetiştirmekten ibaret olmadığının altını çizen Türel, “Evlatlarımız, bu müsabakalarla spor kültürü, spor ahlakı ve disiplini kazanıyor. Farklı ilçelerimizin ve okulların öğrencileri bu organizasyonla bir araya gelerek fair-play ruhu içerisinde arkadaşlık ve dostluklar kuruyor. Bu lige katılan herkes benim gözümde şampiyondur. Önemli olan centilmence mücadele etmektir. Ama elbette dereceye girenler de şampiyonların şampiyonlarıdır. Bütün şampiyon kardeşlerimi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.
SPORA DESTEK MEYVELERİNİ VERİYOR
İl Milli Eğitim Müdür vekili Hasan Tevke de eğitimin sadece akademik başarıdan ibaret olmadığını, sporun da eğitimin en önemli dalı olduğunu vurguladı. 118 bin 250’ye çıkan lisanslı sporcu öğrenci sayısı ile Antalya’nın bu alanda Türkiye birincisi olduğunu söyleyen Tevke, “Büyükşehir Belediye’nin katkılarıyla spora verdiğimiz önem, çeşitli başarıları da beraberinde getirdi. 6 branşta ferdi olarak 9 Türkiye birinciliği, 2 branşta takım olarak Türkiye birinciliği başarısı kazandık. Serikli gençlerimiz hentbolda Fransa’da dünya şampiyonu oldu. Bize en büyük katkıyı veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel ve ekibine 500 bin kişilik Milli Eğitim ailesi adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
ŞAMPİYONLARA TATİL HEDİYESİ
Konuşmaların ardından şampiyon takımlar kupalarını Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Milli Eğitim Müdür vekili Hasan Tevke, Antalyaspor Derneği Başkanı Nafiz Tanır’ın elinden aldı. Başkan Türel, Türel, şampiyon olan takımlara 5 yıldızlı otelde tatil hediye etti.
İŞTE ŞAMPİYONLAR
FUTBOL
Küçükler; Halil Akyüz Ortaokulu
Yıldızlar; Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu
Gençlerde; Muratpaşa Spor Lisesi
BASKETBOL
Küçükler; Özel İstek Yeditepe Lara,
Yıldızlar; Özel Toros Akdeniz Koleji,
Gençler; Saime Salih Konca Anadolu Lisesi
VOLEYBOL
Küçükler; Ahmet Leman Baydar Ortaokulu,
Yıldızlar; Mecdude Başakıncı Ortaokulu,
Gençler; Antalya Lisesi
HENTBOL
Küçükler Kız Şampiyonu Mustafa Asım Cula Ortaokulu
Küçükler Erkek Şampiyonu Halil Akyüz Ortaokulu
Yıldızlar Erkek Şampiyonu Varsak Şelale Ortaokulu