Antalya’da bu yıl 7’ncisi düzenlenecek olan Türk ve Rus Dostluk Festivali Cumartesi günü başlıyor. Kültürlerarası paylaşımı yansıtan ve yerli ve yabancı birçok davetlinin katılacağı festivalde birbirinden eğlenceli etkinlikler yer alacak.
Deepo Outlet Alışveriş menkesinde düzenlenecek festivalin açılışı Türk ve Rus çocukların yaptığı resimlerin olduğu bir sergi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Bandosu’nun canlı müzik konseri ile gerçekleşecek. Çocukların hünerlerini sergileyeceği yetenek yarışması ile devam edecek festivalde Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler kukla tiyatrosu da izleyenlere keyifli anlar yaşatacak. İkinci gün dünyaca ünlü akrobasi grubu Circus Stars festivalin konuğu olacak. Özel Hayal Evi Sanat Merkezi’nin yetenekli öğrencileri festivale renk katacaklar. Muratpaşa Belediyesi Sanat Toplulukları Gençlik Orkestrası birbirinden güzel parçalar seslendirecekler. Rus Sanat ve Kültür Derneği’nin minik üyeleri dans performansı sergileyecek ve Kepez Belediyesi Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası’nın kapanış konseri ile Dostluk Festivali sona erecek. Sahne gösterilerini izlemenin yanı sıra Rus ve Türk lezzetlerini tatmak isteyenleri de festival boyunca sürprizler bekliyor.
7. Dostluk Festivali, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Rus Sanat ve Kültür Derneği, Muratpaşa Belediyesi, Kepez Belediyesi ile bünyesinde Rus ve Türk kökenli çalışanların bulunduğu kuruluşları tarafından destekleniyor.