Antalya’da demokrasi nöbeti 10. gününde de devam etti. Antalyalılar 7’den 70’e çocuk, genç, yaşlı, ihtiyar demeden meydanlarda demokrasiye destek verdi.
FETÖ üyesi oldukları öne sürülen TSK’nın içindeki bir grup asker tarafından 15 Temmuz Cuma günü kalkışılan darbe girişiminin üzerinden 10 gün geçti. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Antalya’da da vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı’na akın edip demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor. Antalyalılar yaşlı, ihtiyar, genç demeden 7’den 70’e meydana gelerek demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor. Cumhuriyet Meydanı’na gelen Antalyalılar, alana güvenlik kontrolünden geçirilerek alınıyor. Alana gelenlere belediyeler tarafından kurulan ikram alanlarında sınırsız çay, yemek, tatlı ve çorba ikram ediliyor. Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla sık sık darbe karşıtı slogan atmayı da ihmal etmiyor. Bazı vatandaşlar alanlara aileleriyle gelirken, anne ve babaların çocuklarını omuzlarına alarak Türk bayrağını sallıyor. Bazı aileler ise alandan hiç gitmeyerek meydanda kamp kuruyor. Alana gelen ve ilerleyen saatlerde uykuya yenik düşen çocuklar ise anne ve babalarının kucaklarında ya da hasırların üzerinde uyuyor. Bazı çocuklar da meydanda ellerinde Türk bayraklarıyla çalan müziğe eşlik ederek dans ediyor.
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Antalya İl Müftüsü Osman Artan, eski milletvekilleri, parti il ve ilçe başkanları da demokrasi nöbetinde vatandaşlarla bir arada yer aldı.