Antalya’da Kurban Bayramı’nın ilk günü kılınan bayram namazının ardından vatandaşlar belediyelerin kurban kesim yerlerinde kesimlerini yaptı. Büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıkların kesiminde vatandaşlar zor anlar yaşadı.
Turizm kenti Antalya’da vatandaşlar başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Muratpaşa, Konyaaltı ve Kepez belediyelerinin kentin farklı noktalarındaki kapalı pazar alanını kurban kesim yeri olarak düzenledi. Kurban Bayramı’nın ilk günü kılınan bayram namazının ardından vatandaşlar kesim yerlerine akın etti. Bayram namazının ardından Antalyalılar kurbanlıklarını kestirmek için sıraya girdi. Büyükbaş hayvanlar gözleri kapalı şekilde özel olarak hazırlanan vinçli bölümde kurallara uygun şekilde kesildi. Kurban kesiminde vatandaşlar baltadan elektrikli testereye, kompresörden elle çalışan hava pompasına kadar birçok aleti kullanırken, çocuklar yine kesilen kurbanlıkları izledi. Kepez Belediyesi’nin kentin en büyük kapalı pazar alanı Cumartesi Pazarı’nda oluşturduğu kurban kesim yeri bayram namazının ardından hem küçükbaş hem de büyükbaş kurbanlıkların kesimi için gelen vatandaşlarla doldu. Büyükbaş kurbanlıkların kesiminde vatandaşlar zor anlar yaşadı. Bazı kurbanlıklar, çok sayıda kişi tarafından güçlükle kesilebildi.
Belediye ekipleri de kan gölüne dönen kanalları açık tutmak, kesimlerin temiz bir ortamda yapılmasını sağlamak için yoğun çaba sarfetti. Kurban kesemeyenler ise, kesenlerin verdiği payları alıp, konteynırlara bırakılan işkembeleri temizledi.
Boğasının başında kesim sırası bekleyen Emrullah Zafer, “Allah kaza bela göstermesin. Tüm milletimizin bayramı mübarek olsun. Beş kişi kurbanlık aldık. Allah kabul etsin. 6 bin liraya beş kişi ortak aldık. Kestikten sonra pay dağıtımı yapacağız” dedi.
Keçilerini güçlükle kesim yerine götüren Mustafa Temel ise, ”Çok inatçı keçiler, kurban olmak istemiyorlar. Bu bayram vatanımıza, milletimize hayırlı uğurlu olsun. Hayırlısıyla kurbanımızı keseceğiz, üçte birini de ihtiyacı olana dağıtacağız” diye konuştu.
Kurban etlerini parçalayan Altun Uluoğlu ise herkesin bayramını kutlayarak, kurbanlarını sağlıklı şekilde kestiklerini söyledi.