Antalya Semt Pazarcıları Odası Başkanı İsmail Öz, pazar yerleri konusunda 150 kişinin kandırıldığını iddia etti.
Antalya Semt Pazarcıları Odası Başkanı İsmail Öz, Kızıltoprak Mahallesi’ndeki pazar yerinde dolandırıldıklarını iddia eden vatandaşlarla basın toplantısı düzenledi. Kızıltoprak Mahallesi’ndeki pazar yerinde yer alan yaklaşık 150 kişinin dolandırıldığını iddia eden İsmail Öz, “Antalya Seyyar ve Sabit Sebzeciler ve Meyveciler Odası 2007 yılında Muratpaşa Belediyesiyle bir anlaşma yapıyor. Bu anlaşma çerçevesinde 2011 yılında Kızıltoprak Mahallesi’nde açılan pazar yerinde, pazarcı olmadığı halde insanlara pazar yeri satılmış. Bizim yönetmeliğimizde 3 defa üst üste pazar yeri açmayan esnafın pazar yeri iptal olur. Bu bilgiyi vatandaşlara vermemişler. Ayrıca herkese aynı fiyattan verilmesi gereken pazar yerleri, farklı fiyatlarla satılmış. Pazarcılıkla ilgisi olmayan kişiler ile odaya kayıtlı olmayanlara pazar yeri satılması yönetmelikle çelişiyor. İptal olan pazar yerleri de başkalarına satılmış. Burada organize bir suç söz konusu. Aynı durum şimdi de Sedir Mahallesi’ndeki pazar yerinde oluşabilir. Yaklaşık 1 milyonluk vurgun yapılıyor. Sebze ve Meyveciler Odası hiç üyesi olmayan kişileri pazar yeri satıyor" dedi.
Kızıltoprak Mahallesi’nde 40 bin liraya 2 adet pazar yeri aldığını belirten Mehmet Şevki Gezmiş ise "Pazar yerlerimizi 3 defa açmadığımız zaman iptal olduğunu bize söylemediler. Bize buranın sahibi olduğumuzu söylediler. Bizi kandırdılar."
Mağdur Mustafa Şenel de Fransa’da yaşarken yatırım amacıyla aynı mahalledeki pazar yerinden 4 adet pazar yeri satın aldığını söyledi.