Kepez Belediyesi tarafından açık ihale yöntemiyle Antalya’ya kazandırılan Kepez Park Orman projesinde yer alan yapay şelale, Antalya’nın üçüncü şelalesi olmaya hazırlanıyor
Antalya’da yaşayanları doğa, macera ve sporla buluşturacak olan Kepez Park Orman projesinde önemli bir detay olan yapay şelale, Antalya’nın üçüncü büyük şelalesi olarak turizme katkı sağlayacak. Kepez varyantının başlangıcındaki Meşe Kapısı Ormanı’nda yer alan dev tesiste yoldan geçen vatandaşlar Kepez’de akan şelaleyi görebilecekler.
KEPEZ PARK ORMAN’I YENİ CAZİBE MERKEZİ
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Belediye Meclisi üyeleri ile birlikte Kepez Park Orman’da inceleme gezisi yaptı. Antalya’ya ilkleri getirecek tesiste dağ kızağı, zipline, go card, çocuk oyun alanları, kır bahçesi, at binme alanları gibi birçok seçenek bulunurken, proje içerisinde yer alan dev havuzlar ve şelale Antalya’nın yeni cazibe merkezini turizmin bir parçası yapacak.
VİZYON PROJE
Tüm dünyadan turist ağırlayan Disneyland benzeri eğlence ünitelerinin yer alacağı vizyon proje, Fatih Mahallesi’nde, içerisinde Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu’nun olduğu Meşe Kapısı olarak bilinen alana kazandırılıyor. Yapılan incelemeler sonucu doğaya zarar vermeden yapılan yeni şelale, Antalya’da Kurşunlu ve Düden şelalelerinden sonra üçüncü şelale olarak ziyaretçilerini ağırlayacak. İnsanları, kültür, sanat etkinlikleri, spor aktiviteleri, macera ve doğa ile buluşturacak olan dev park, Orman Genel Müdürlüğü’nün, belediyeye 29 yıllığına tahsis ettiği 228 bin metrekarelik alana kuruluyor. Yap işlet modeli ile inşa edilen projenin ve yapım maliyeti yaklaşık 10 milyon lirayı bulurken, proje içerisinde Antalya’ya ilkleri getirecek detaylar dikkat çekiyor.