Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Adana’da bu yıl üçüncüsü düzenlenen Şehir Tiyatroları Buluşması’na katılarak “Tarla Kuşuydu Juliet” adlı oyunu sahneledi.
Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının ev sahipliği yaptığı organizasyona “Tarla Kuşuydu Juliet’ adlı oyunuyla katılan AŞT, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Oyunun sonunda sahneye gelen Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni İsmail Dikilitaş teşekkür konuşmasının ardından Antalya Şehir Tiyatroları Şube Müdürü Seyfi Albayrak’a ve Antalya Şehir Tiyatroları ekibine çiçek ve ödüllerini takdim etti.
Engin Alkan yönetti
Ephraim Kishon tarafından yazılan ve Engin Alkan tarafından yönetilen “Tarla Kuşuydu Juliet” oyununda, Shakespeare’ in yüzyıllardır insanları gözyaşına boğan karakterleri Romeo ve Juliet, günlük yaşantı ve çığırından çıkmış bir evlilik içinde ele alınıyor. Romeo ve Juliet’in trajik öyküsüne mizahi bir bakışla yaklaşan yapım, “öten tarla kuşu muydu, bülbül müydü?” absürt sorusunun altındaki “aşk nasıl olur da bu hale gelir?” sorusuna yanıt arıyor.
30 Ekim’e kadar devam edecek olan festivale Antalya Şehir Tiyatroları’nın yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Azerbaycan Bakü Belediye Şehir Tiyatrosu, KKTC Lefkoşa Belediye Tiyatrosu, KKTC Beyarmudu Belediyesi Güney Mesarya Halk Tiyatrosu, Zonguldak Belediyesi Tiyatro Topluluğu, Bartın Belediye Tiyatrosu, Sarıyer Belediye Tiyatrosu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Alanya Belediye Tiyatrosu, Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Giresun Belediye Tiyatrosu, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Milas Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları da katıldı.