Atatürk Parkı esnafı, parkın yeniden tahsisini alarak kiralama sorunlarını çözen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür ziyaretinde bulundu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Atatürk Parkı’nda yer alan işletmelerin sahipleri ile bir araya geldi. İşletme sahipleri, Atatürk Parkı’nın Maliye Hazinesi’nden 5 yıllığına tekrar tahsisini alarak, yıllardır süre gelen kiralama sorununu çözdüğü için Başkan Türel’e teşekkür etti. Esnaf, belirsizliğin sona ermesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Atatürk Parkı’nı 2005 yılında ilk başkanlık döneminde Antalya’ya kazandırdıklarını hatırlatan Başkan Türel, daha önce adı hiçte hoş olmayan olaylarla anılan parkı Antalya’nın en önemli cazibe merkezlerinden biri haline getirdiklerini anlattı. 2010 yılında Hazine tarafından parkta bulunan taşınmazların tapularının iptal edilerek, Hazine adına tescilinin yapıldığını aktaran Türel, “Bununla birlikte Hazine alt işletmecilerden ecri misil tahakkuk etti. Bir kiralama sorunu ve belirsiz bir ortam oluştu. Önceki belediye yönetimi sorunla ilgili herhangi bir çözüm üretmedi. Göreve gelir gelmez sorunun çözümüyle ilgili çalışma başlattık. Maliye Hazinesi ile yaptığımız görüşme ve yazışmalar neticesinde 17 Haziran 2016 tarihinde Atatürk Parkı’nı 5 yıllığına tekrar Büyükşehir Belediyemiz adına kiraladık” diye konuştu.
Atatürk Parkı esnafı ile görüşerek taşınmazların tekrar mevcut alt işletmecilere kiraya verilmesi yönünde karar aldıklarını kaydeden Türel, esnafın kiralama ile ilgili sorun ve endişelerinin de sona erdirildiğini söyledi. Başkan Türel, Atatürk Parkı’nı ilk döneminde olduğu gibi yeniden Antalya’nın en güzel köşelerinden biri haline getirmek ve cazibe merkezi yapmak için çalışmalara başladıklarını belirterek, parkta baştan sona bakım onarım çalışması gerçekleştirdiklerini de ifade etti.