Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yıldönümü Muratpaşa Belediyesi’nde anıldı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 78’inci ölüm yıldönümünde Muratpaşa Belediyesi Kent Meydanı’nda anılırken, Belediye Başkanı Ümit Uysal Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen törenlerde yer aldı. Başkan Uysal, resmi törenlerin ardından Cumhuriyet için Antalya El Ele Platformu’nun 10 Kasım dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma etkinliğine katıldı.
Muratpaşa Kent meydanı
Muratpaşa Belediyesi Kent Meydanı’nda gerçekleşen anmada belediye çalışanları meydanda Atatürk Anıtı’na kırmızı karanfiller bırakırken Başkan Yardımcısı İbrahim Cephaneci Belediye çelengini sundu. Muratpaşa Belediyesi Mesleki Eğitim ve Sanat Toplulukları (MEST) öğretmenlerinden oluşan bando eşliğinde hep bir ağızdan söylenen İstiklal Marşı’nın ardından saatler 09.05’i gösterdiğinde saygı duruşunda bulunuldu.
Başkan Yardımcısı Cephaneci, Atatürk’ün 78’inci ölüm yıldönümü dolayısıyla yaptığı konuşmada Gazi Mustafa Kemal’in bağımsızlık ve çağdaşlaşma mücadelesi veren tüm halkların ilham kaynağı olduğunu söyledi. Cephaneci, “Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 78’inci yıldönümünde saygıyla anıyoruz. Atatürk ilke ve devrimleri coğrafyamızın en çok ihtiyacı olan barış kardeşlik arayanlara ışık tutuyor. Böyle bir ortamda bize düşen görev anmak değil anlatmaktır” diye konuştu.
Atatürk Resimleri Sergisi
Muratpaşa’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anma etkinlikleri belediye fuayesinde Atatürk resimleri sergisinin açılışıyla devam etti. Emekli başkomiser Ali Ray’ın 34 çalışmasından oluşan sergisinin açılışını gerçekleştiren Başkan Uysal, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleştirdiğimiz aydınlanma mücadelemiz Ortadoğu’ya ve bütün dünyaya ışık saçmış ve örnek olmuştur. Bu mücadelenin haklılığı ve önemi zaman geçtikçe daha da ortaya çıkmıştır” diye konuştu.