Antalya’da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında önceki gün gözaltına alınan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) eski Meclis Başkanı İzzet Bayar, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
ATSO eski Meclis Başkanı İzzet Bayar, Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince 6 Nisan’da gözaltına alınan ve 24 kişinin 17’sinin tutuklanmasıyla sonuçlan operasyonda aranıyordu. Operasyondan bir gün önce ’Umreye gidiyorum’ notu bıraktıktan sonra ortadan kaybolan Bayar’ın yurt dışına kaçtığı iddia edilmişti.
Adliyeye sevk edildi
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında arananlar listesinde olan İzzet Bayar, önceki gün gece saat 21.00 sıralarında Korkuteli ilçesinde saklandığı bir evde yakalandı. Evin çatısında yakalanan Bayar, gözaltına alındıktan sonra polis tarafından Antalya’ya getirildi. Sorgusu tamamlanan Bayar, adliyeye sevk edildi. Adliye de hakim karşısına çıkan İzzet Bayar tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Bayar, gazetecilerin "Neden gözaltına alındınız?" sorusuna ise, "Bilmiyorum, bakalım içeride neden gözaltına alındığımı öğreneceğiz" diye cevap vermişti.