Avukat Ali Çelik, Antalya Barosu Başkanlığı’na adaylığını açıkladı.
Antalya Barosu 3 bin 100’ün üzerinde üye avukatıyla genel kurula gidiyor. Antalya Barosu Başkanlığı’nın 8 Ekim 2016 tarihinde yapılacak 19’uncu başkan ve yönetim kurulunun seçileceği genel kurul için avukat Ali Çelik adaylığını açıkladı. Mevcut başkan Alper Tunga Bacanlı’nın tekrar aday olmayacağını açıkladığı Baro Başkanlığı için avukat Ali Çelik, baroda düzenlediği basın toplantısıyla hem adaylığını açıkladı hem de yönetim kurulu üyelerini tanıttı.
Ulus olarak büyük bir badire atlattıklarını dile getiren Çelik, Anayasal düzene kastedenlerin en ağır şekilde cezalandırılmalarının hukuk devletinin gereği olduğunu kaydetti.
8 Eki 2016 tarihinde Antalya Barosu’nun seçimli genel kurulunun yapılacağını aktaran Çelik, “ Bizler, ‘Baroda değişim hareketi’ adıyla bir araya geldiğimiz arkadaşlarımızla Antalya Barosu’nu yönetmeye talibiz.
"Çözüm önerileri"
Aday olmadan önce meslektaşlarının sorunlarını bilimsel olarak tespit ettiklerini kaydeden Çelik, “Tespit edilen sorunların uzun zamandır devam ettiğini, meslektaşlarımızın giderek yılgınlık içine girdiğini ve neredeyse tamamına yakınının çözümden umut kestiklerini gözlemledik. Bu çalışmalardan birçok yeni fikir, çözüm yaklaşımı belirledik. Sorunların hepsi çözülebilecek sorunlardır” dedi.
"Avukatların sorunları"
Avukatların zedelenen meslek onurların iyileştirmek için yapacakları çok iş olduğunu vurgulayan Çelik, “Meslektaşlarımızın adliye bürokrasisi karşısında daha fazla ezilmesine artık sessiz kalamayız. Hiçbir hakim veya adliye personeli bir avukatı azarlayamaz. Basit bir talep için, bugün git, yarın gel diyemez. Hiçbir meslektaşımız, bilirkişiden dönüşü beklenen bir dosyanın duruşması için 4 saat salonun kapısında beklemek zorunda bırakılamaz. Eğitim diye bir sınıfa 300-400 avukat doldurulamaz. Biz bu sorunları nasıl çözeceğimizi biliyoruz” ifadelerine yer verdi.
Bugüne kadar baroda hiç görev almadıklarının altını çizen Çelik, hevesli, yeni, yıpranmamış, kararlı ve dinamik bir ekip olduklarını dile getirdi.
"Yönetim kurulu"
Çelik başkanlığındaki yönetim kurulu adayları ise şu isimlerden oluştu: “Başak Önal Tandoğan, Yadigar Gedik Toy, İsmail Aksöz, İsmail Gürocak, Altan Kızıltan, Haldun Halit Kepez, Abdurrahman Öztekin, Serdar Şehap.”