Muratpaşa Belediyesi, Aydın Kanza Parkı ve Kültür Salonu’nu günün 24 saati yaşayan bir kamusal alan haline getirmek için çalışmalara başlıyor. Parkta yapılacak yeni düzenlemeyle ücretsiz internet bağlantısı sunulacak wi-fi meydanıyla birlikte bir de sahne yer alacak.
Aydın Kanza Parkı, Muratpaşa Belediyesi’nin çalışmasıyla yepyeni bir görünüme kavuşacak. Proje çalışması tamamlanan parkta mevcut kültür merkezi ve havuz yapıları korunacak. Parkın Güllük Caddesi girişinde yer alan boş çim alan yuvarlak formda sahne olacak şekilde düzenlenecek. Parkı, Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden ayıran duvara yapılacak sahnenin önünde ise çim meydan ve dinleyici alanı oluşturulacak. Renkli yollarla 4 farklı işleve sahip olacak parkta kesintisiz gezi imkanı yaratılması hedeflenirken mevcut havuzun hemen yan tarafı eğimli çim yüzeyleri, kademeli çim terasıyla ücretsiz wi-fi hizmeti sunulacak meydan formunda düzenlenecek.
Yepyeni bir çocuk oyun alanı oluşturulacak
Wi-Fi Meydanı’ndan sağlanacak geçişle parkın 100. Yıl Bulvarı’na bakan yüzünde yine bir oturma grubuyla birlikte yetişkinler için spor aletlerini bulunduğu bölüme ulaşılacak. Bu bölümün karşısında ise yepyeni bir çocuk oyun alanı oluşturulacak. İçinde kum havuzu, ip tırmanma parkuru, seksek gibi sokak oyun alanlarının yer alacağı bu bölümde ücretsiz internetin bulunacağı banklar ve oturma guruplarıyla aileler de ihmal edilmedi.