Alanya Turizm Tanıtma Vakfı, Baltık Devletleri’nin bağımsızlık kutlamaları kapsamında yapılacak olan konserlerinden birini Antalya’nın Alanya ilçesine çekmek için girişimlere başladı.

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de Uluslararası Utazas Turizm Fuarı yapıldı. Fuarda Alanya’yı Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Genel Sekreteri Elvan Güneş temsil etti. Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı çatısı altında kurulan Alanya standıyla tanıtım çalışmalarını yürüttüklerini söyleyen Güneş, diğer pazarlarda olduğu gibi Macaristan pazarında da önemli artış olduğuna dikkat çekti. Güneş, yaptığı görüşme ve izlenimlerini şöyle aktardı:

“23 ülkeden 244 katılımcının yer aldığı fuarda Türkiye standı Bakanlık Tanıtma Genel Müdürlüğü Müşavirimiz Hilal Demiral himayesinde 240 metrekarelik alanda kuruldu. Operasyonlarının önemli bir kısmını Türkiye’ye yapan De-Ha Turizm’in operatörü Sun&Fun Holidays Genel Müdürü Tolga Deniz Sarıyüce’den aldığımız bilgilere göre 2016 yılında 6 bin 500 yolcu sayısına kadar gerileyen pazarda 2017’de 17 bin 500 Antalya, bin de Dalaman olmak üzere toplamda 18 bin 500 rakamına ulaşmışlar. 2018 yılı planlamaları ise 28 bin. Haftada 14 uçak ile 13 Mayıs-4 Kasım arasında Antalya’ya uçacaklar. Fuarda büyük bir stant ve 50 katılımcı otel ile tanıtım faaliyetlerini sürdürdüler. 20 yıllık turizm dergisi olan yılda 6 sayısı çıkan ve aynı zamanda Romanya ve Slovakya’da da takip edilen Az’utazo Dergisi’nin Magazin Müdürü Szilvia Szeszler’i Alanya’nın kültürel ve doğal hayatını yazması için bölgemizde ağırlayacağız. Alanya daha önce bu dergiye kapak olmuştu. Yine 10 ayrı dergide turizm yazarı olan Mezei Eva’yı da Alanya’da ağırlayacağız.”