Gümrük Ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci nüfus kriterleri göz önünde bulundurularak düşük nüfuslu mahallelere zincir mağazaların kurulmaması için meclise çalışma sunmaya hazırladıklarının müjdesini verdi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ni ziyaret ederek hem yeni Başkan Adlıhan Dere’yi kutladı hem de AESOB Toplantı Salonu’nda oda başkanları ve esnaflara hitap etti. Bakanı Bülent Tüfenkci’yi AESOB Başkanı Adlıhan Dere ile yönetimi ve AESOB’a bağlı odaların başkanları karşıladı. Başkan Dere’yi makamında da ziyaret eden Bakan Tüfenkci, burada Dere’yi kutlayarak yeni görevinde başarılar diledi.
Tüfenkci, bakanlığa geldikten sonra her yerde esnaflarla beraber olunması ve esnaflarla beraber yürünmesi gerektiğini söylediğini belirterek, bu doğrultuda da gerek genel merkezle, federasyonla, konfederasyonla, gerekse de tabandaki odalarla ve birliklerle her daim beraber olmaya çalıştıklarını belirtti. Ayrıca her gittiği ilde mutlaka programına esnaf odaları birliğini de aldığını söyleyerek esnafın önemine de değindi. Bakan Tüfenkci esnafın her zaman istikrardan, güvenden ve huzurdan yana olduğunu belirterek Güneydoğuda kazılan çukurlara da değindi ve oralarda kazılan çukurlar nedeniyle esnafın evine ekmek götüremediğini ifade ederek oradaki gönül köprülerini çukur siyasetiyle mahvedenler yüzünden dükkânlarını açamayan ve içerideki malı bozulan esnaflara yine devletin sahip çıktığını ve çıkmaya da devam edeceklerini söyledi.
Esnafa 30 bin liralık kredi desteği için yoğun bir çaba gösterdiğini de belirten Bakan Tüfenkci konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ben hükümette mücadelesini veriyorum. Maliye Bakanımızı da, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızı ikna etmeye çalışıyorum. Asgari ücrete zam geldi işçimizi sevindirdik. İşverene destek veriyoruz. Esnafa da verelim adaletli olalım. Başbakanımız icraatlarını anlatırken onun sözünü de verdi. Artık o bakanlarımıza bir talimattır. Kısa zamanda inşallah biz o desteği de sizlerle buluşturacağız." dedi.
ZİNCİR MAĞAZA DÜZENLEMESİ
Esnaf odalarının yeniden yapılandırılması gerektiğini ve bununla ilgili mevzuatı esnaf odalarından beklediklerini de ifade eden Tüfenkci, konuşması esnasında bir çağrıda bulunarak, “Gelin bu odaları yeniden yapılandıralım. Bu odalar vasıtasıyla danışmanlık üretelim, fonlar üretelim, yeni projeler üretelim. Sizler çalışın, kafa yorun, bir yasayı bizlere getirin. Biz bu yasa, anayasaya ve tüzüğe aykırı mı ona bir bakalım. Biz esnafın, sanatkârın değişiminden, dönüşümünden yanayız. Bu dönüşümü sağlayacak olanlar yine sizlersiniz" dedi. Bakan Tüfenkci, yeni bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını da sözlerine ekleyerek belli bir nüfusun altındaki mahallelerde zincir mağazaların olmaması için çalışmalar yaptıklarını da ifade etti ve zincir mağazaların küçücük bir mahalleye dükkân açmaması ile ilgili düzenlemeyi meclise getirecekleri müjdesini de verdi.
AESOB Başkanı Adlıhan Dere de AESOB’u ziyaret eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’yi ağırlamaktan ve aralarında görmekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Başkan Dere konuşmasında vefat eden Başkan Abdullah Sevimçok’u da rahmetle anarak ondan devraldıkları hizmet bayrağını en iyi şekilde dalgalandırmaya devam edeceklerini de vurguladı. Amaçlarının esnaf teşkilatına en iyi hizmeti verip, esnaf ve sanatkârların her türlü sorununda ise yanında olarak, bağlı bulundukları bu kurumu en iyi şekilde temsil etmek olduğunun da altını çizen Dere, ülke refahı adına yapılan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da açıkladığı bütün bu düzenleme, destek ve çalışmaların, yarınlara umutla bakılması adına gerçekleşen çok güzel gelişmeler olduğunu söyledi. Gerek hükümetin, gerekse de Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın, her koşulda esnaf ve sanatkârın yanında olduğunu bilmelerinin ise kendilerine güç verdiğini söyledi.