Devlet Su İşleri 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür ve beraberindeki heyet, Kaş Kasaba Kıbrıs Barajı AKS yerinde incelemede bulundu.
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Emlak ve Kamulaştırma Dairesi Başkanı Ali Rıza Ceylan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından YİGM İskan Dairesi Başkanı Altan Özmen’in de aralarında bulunduğu heyet Kaş Kasaba Kıbrıs Barajı inşaatı kapsamında baraj rezervuar alanında kalan Kaş Kemer mahallesinin başka bir alana taşınması hususunda Kemer Köyü mahalle muhtarı Ramazan Çatılı ve vatandaşların ile bir araya gelerek istişare ve bilgilendirme toplantısı yaptılar.
Kaş Kaymakamı Bilgehan Bayar, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer ile Kaş Ak Parti İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş’ın da katıldığı toplantıda DSİ Bölge Müdürü Turkay Özgür, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Emlak ve Kamulaştırma Dairesi Başkanı Ali Rıza Ceylan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan YİGM İskan Dairesi Başkanı Altan Özmen’de birer konuşma yaparak teknik detaylar hakkında vatandaşlara bilgi aktardılar.
Toplantının ardından Bölge Müdürü Özgür ve beraberinde ki heyet toplam 35 bin 170 dekar tarım alanını sulayacak olan Kaş Kasaba Kıbrıs Barajı AKS yerinde incelemede bulundular.
DSİ Bölge Müdürü Özgür, Kemer mahallesinde yerleşim yerlerinin yüzde 90’ının, cami, okul ve benzeri ortak kullanım alanlarının Kıbrıs Barajı rezervuar alanında kalacağını söyledi. Kemer Mahallesinin başka bir alana taşınması hususunu görüştüklerini ve vatandaşların taleplerini dinlediklerini söyleyen Özgür " Toplantının ardından heyet olarak Kaş Kasaba Kıbrıs Barajı Aks yerinde incelemede bulunduk ve Kasaba Mahallesinde vatandaşlar ile bir araya gelerek toplam 35 170 dekar tarım alanını sulayacak olan Kaş Kasaba Kıbrıs Barajı hakkında değerlendirme ve istişarede bulunduk. Kaş-Kasaba Projesi‘nin amacı verimli bölgede bulunan Kasaba ovasına ait tarım alanlarına sulama suyu temini sağlamaktır. Proje kapsamında Kasaba, Dirgenler, Uğrar, Karadağ, Ahatlı, Çeşme, Belkonak köylerine ait toplam 35 170 dekar tarım arazi sulanabilecektir.Bu proje tamamlandığında 2016 yılı birim fiyatları ile 2 bin 288,00 TL gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık 80 milyon 468 bin 960 TL katkı ve 4 bin 220 kişiye de istihdam alanı sağlanması hedeflenmektedir.” dedi.