Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere’yi ziyaret ederek, görevinde başarılar diledi.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AESOB Başkanı Adlıhan Dere’yi ziyaret etti. Oda Başkanlarının da hazır bulunduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Antalya’ya yaptığı ve yapacak olduğu hizmetlerden dolayı Başkan Türel’e teşekkür etti. “Siz bir esnaf dostusunuz, her zaman esnafın yanındasınız” diyen Dere, “Bunu yapmış olduğunuz icraatlarla gösteriyorsunuz. Antalya’yı bir marka yaptınız, bir değer kazandırdınız. Seçildiğiniz günden bu yana birçok projeyi ortaya koydunuz. Bu projeler bizim esnafımıza bir şekilde dönüyor. Açtığının yollarla, yapmış olduğunuz yatırımlarla esnafımızın da bundan pay alacağını düşünüyorum. Gerek Boğaçayı, Kruvaziyer Liman ve Raylı Sistem 3. Etap ve diğer projelerinizin esnafımıza ve Antalyamıza değer katacağına inancım sonsuz” dedi.
SEVİMÇOK’U ANDI
Ziyarette AESOB Başkanı merhum Abdullah Sevimçok’u rahmetle anan Türel, “Bu görevler bir bayrak yarışı. Bu görevler Allah’ın takdiriyle hiçbirimize sürekli değil. Hepimiz bu görevlerden geleceğiz geçeceğiz. Önemli olan bu görevleri yapıyorken baki kalan kubbede hoş bir seda bırakmak. Abdullah kardeşimiz hoş bir seda bırakarak aramızdan ayrıldı” dedi.
İÇİNİZDEN GELİYORUM
Türel, “Esnaf odalarımız Antalya’nın en önemli kuruluşlarından biridir. Esnafın sorunları bizim öncelikli yerel yönetimler olarak çözmemiz gereken konudur. Ben her zaman esnaf dostu bir belediye başkanı olmaya gayret ettiğimi bunun için çalıştığımı söylüyorum. Bunun için sözde değil özde olması gerektiğini söylüyorum. Artık birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Ben de sizler gibi bu işin içinden geliyorum. Bu işin ne kadar zor olduğunu biliyorum. Çünkü oda başkanlıkları ricai makamlardır. İcrai makamlar yerel yönetimlerdir. Bu ricai makamların talepleri Antalya’nın sorunudur. Esnafın sorunudur. İcrai makamdaki o talepleri en iyi şekilde yerine getirme sorumluluğunu taşımalıdır. O olursa o zaman başarı oluyor bu olursa esnafın sorunları çözülür. Ben birçok konuda her zaman karşılaştığım sorunları odalarımızı icraya ortak etme suretiyle sorunların çözümünde bir yönetim anlayışı ortaya koyuyorum.”
UKOME ÖRNEĞİ
Buna örnek olarak 2004-2009 yılları arasındaki ilk belediye başkanlığında göreve geldiğinde UKOME’de Şoförler Odası temsilcilerinin yer almamasını gösteren Türel, “Dedim ki bu olmaz. Oy hakkı olmasa da ama bütün toplantılara gelsin katılsın, kanaatini söylesin ki esnafa yanlış karar içerisinde olmayalım. Daha sonra milletvekili seçildik. Genel başkan yardımcısı olduk. Türkiye’de bugün yerel yönetimlere yönelik yapılmış birçok kanunun altında imzamız var. Mutfağında çalıştık. Bu kanunların yazılmasında, gayretlerimiz emeklerimiz oldu. O zaman yaşadığımız bu tecrübeleri orada düzeltmeye yönelik bir eylem planına dönüştürdük ve UKOME’lerde Şoförler Odası’nın olmamasını hukuki hale getirecek adımlar attık. Dedik ki Şoför Odası temsilcileri illerde UKOME’nin bir üyesidir. Bir cümle. Ama konulmamış zamanında. Ve kanunu o şekilde çıkarttık. Bunların içinden yaşayarak gelirseniz, çözümü konusunda da çok kolay adım atabiliyorsunuz” diye konuştu.
ÇALIŞMA ATÖLYESİ YENİDEN KURULACAK
Başkan Türel, oda başkanları ile belediye bürokratlarının buluştuğu çalışma toplantılarını tekrar yapma teklifini de ileterek, “Bütün oda başkanlarıyla, belediye bürokratlarını bir araya getirerek çalışma atölyesi oluşturuyorduk. Benim de katıldığım ilk bölümden sonra o çalışma grupları dilek ve sorunların çözümü noktasında görüş alışverişinde bulunuyordu. O çalışmaların geri dönüşlerini çok iyi şekilde almıştık. Bu çalışmayı yeniden yapalım. Biz sizlerle bir araya gelişlerimizden çok faydalanıyoruz. Birçok hususta göremediğimiz hususları bizlere siz ifade ediyorsunuz. Bu da bize çok ciddi bir geri dönüş sağlıyor” dedi.
Toplantının ardından Adlıhan Dere Başkan Türel’e plaket takdim etti. Başkan Türel de Dereye Geleneksel Antalya reçelini hediye ederek ağız tadı ile başkanlık yapması temennisinde bulundu.