Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, atık pil toplama yarışmasında dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi.
Kepez Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneği İktisadi İşletmesi( TAP) işbirliği ilçe genelindeki anaokulları arasında çevre bilinci oluşturmak amacıyla atık pil toplama yarışması düzenlendi.
Yarışma kapsamında minik öğrenciler, 2 ton atık pil topladı. Şehit Binbaşı Turgut Cengiz Toytunç Anaokulu’nun minikleri ise topladıkları 250 kilo atık pille yarışmanın birincisi oldu. Başkan Tütüncü, Şehit Binbaşı Turgut Cengiz Toytunç Anaokulu öğrencilerini ödüllendirmek amacıyla, öğretmenleriyle birlikte makamında kabul etti.
YARIŞMA GERİ DÖNÜŞÜME ÖRNEK
Minikleri, çevre bilincinden dolayı tebrik eden Başkan Hakan Tütüncü, “Öğrencilerimizin topladıkları atık piller, geri dönüşüm için örnek teşkil ediyor. Yarışma ile çevremizin kirlenmeye, kaynaklarımızın yok olmaya başladığı günümüzde suyun, havanın ve toprağın kirletilmesinin önüne geçmek için farkındalık oluşturmak; çocuklara çevre kirliliği konusunda bilgi vererek çevreyle ilgili hassasiyetlerini artırmayı amaçladık. Kepez Belediyesi olarak çevreyi korumayı, çevre konusunda çocukları bilinçlendirmeyi amaçlayan projelere destek verdik, vermeye de devam edeceğiz."dedi.
Tütüncü, konuşmasının ardından miniklere satranç eğitim seti ve panosu hediye etti.