Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, çocukları meclis salonunda ağırlayarak, çocuklar için yapılan yatırımların önemine değindi.
Kepez Belediyesi, ‘Kepez’in Çocukları Meclisin Konukları’ eğitim projesi kapsamında Kepez İmam Hatip Ortaokulu (İHO) öğrencilerini hizmet binasında misafir etti.
Öğrenciler, belediye görevlisi rehberliğinde müdürlükleri ve başkanlık makamını gezdi. Daha sonra öğrenciler, meclis salonunda Kepez Belediye Başkanı Tütüncü ile bir araya geldi. Tütüncü, buluşmada öğrencilere merkezi idare ile yerel yönetim arasındaki farkları ve belediyenin görevleri hakkında bilgiler verdi. Tütüncü, öğrencilerin çeşitli konulardaki sorularını da yanıtladı.
“Çocuklara yapılan yatırım kaybolmaz”
Bir öğrencinin, “Yoğun çalışma programınıza rağmen bize neden özel bir zaman ayırıyorsunuz?” sorusuna Başkan Hakan Tütüncü,
“Sizleri çok seviyorum ve size kıymet veriyorum. Sizlere olan sevgimizin nedeni evlatlarımıza, gelecek kuşaklara duyduğumuz sevgidir. Çocuklar, dünyanın en kıymetli varlıklarıdır. Hz Peygamberimiz sevgili torunları Hasan ve Hüseyin için ‘Onlar arşın iki yanağına asılmış küpelerdir’, diyor. Peygamber Efendimiz bu sözü aslında bütün dünya çocukları için söylemiştir.
Çocuklar bizim için çok önemli. Neden? Çünkü güzel binalar, parklar, bahçeler yaparız, yollar açarız ama bu yapılanların hepsi eskir ve günün birinde de yok olur gider. Ama insana, çocuklara yapılan yatırım hiç kaybolmaz” yanıtını verdi.
Tütüncü, konuşmasının ardından çocuklara ‘Kepez Benim Her Şeyim’ yazlı tişört ile belediye kulübü basketbol takımının bu hafta kendi evinde oynayacağı maçın ve belediye tiyatrosunun sahnelediği oyunun biletlerini hediye etti.