Muratpaşa Belediyesi, asfaltını yenileyip engelli şeridiyle kaldırımını yaptığı caddelerde turunç fidanı dikimine başladı.
Muratpaşa Belediyesi’nin altyapı çalışmaları sonrası cadde ve sokaklarını kazıyıp sıfırdan asfaltladığı, engelli şeridiyle kaldırımlarını yenilediği caddelere turunç fidanı dikmeye başladı. Proje kapsamında ilk turunç fidanı dikimini Belediye Başkanı Ümit Uysal, Bayındır Mahallesi 324 Sokak’ta gerçekleştirdi. Gelecek 7-8 aylık süreçte 22 bin turunç fidanının dikiminin tamamlanacağını belirten Başkan Uysal, “Asfaltımız sıcak kaliteli asfalt. Kaldırımımız uluslararası standartta, 16 santimetre yüksekliğinde, engelli şeridi ve ‘sıfır’ olarak tabir edilen asfaltla kaplama düzgün kaldırım. Turunç ağaçlarımızı da bu dönüşümün son aşaması olarak dikimine başladık” diye konuştu.
Mahallere dikilen turunç fidanlarının Muratpaşa Belediyesi’nin Ermenek’te 11 dönümlük alanda kurduğu Park ve Bahçeler Müdürlüğü Turunç Fidanı Üretim Merkezi’nde üretildiğini kaydeden Başkan Uysal, “Diktiğimiz fidanlarını bir diğer özelliği de Antalya’nın yerli tohumlarından üretilmiş olması” dedi.