Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde “Birbirimizi olduğumuz gibi kabul etme kültürümüz ayakta kaldığı sürece, yaratılanı yaratandan ötürü sevdiğimiz sürece hiç kimse bizim demokrasimize saldırı niyetinde olmaya devam edemeyecektir.” diye konuştu.
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Cumhuriyet Meydanı’nda, İstanbul Yenikapı’da siyasi partilerin genel başkanlarının da katılımıyla eş zamanlı gerçekleştirilen ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne katıldı. Mitingde ilçe belediye başkanları adına iki konuşmacıdan biri olan Uysal 15 Temmuz’da demokrasiye ve insanların iradesine yönelik menfur bir saldırı gerçekleştirildiğini belirterek, “Bunu hep birlikte, et ve tırnak olarak, dayanışma içinde aştık, geride bıraktık. Allah bir daha göstermesin. Geçmiş olsun. Bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz” dedi.
Darbe girişiminin ardından sağlanan birlik ve beraberlik, hoşgörü ve uzlaşı ortamı devam ettiği sürece hiç kimsenin demokrasiye yönelik bir saldırı girişimi içinde bulunamayacağının altını çizen Başkan Uysal, şunları söyledi:
“Birbirimizi olduğumuz gibi kabul etme kültürümüz ayakta kaldığı sürece, yaratılanı yaratandan ötürü sevdiğimiz sürece hiç kimse bizim demokrasimize saldırı niyetinde olmaya devam edemeyecektir. Ancak şuna çok dikkat etmemiz lazım. Devletimiz bizim mutluluğumuzu, bütün insanlarımızın birliğini beraberliğini, uzlaşısını, güzelce bir arada yaşama kültürünü organize etme şiarıyla oluşmuş bir tüzel kişiliktir. Bunun altını her zaman çizebilmek lazım. Sadece bu menfur girişimin sorasında değil. Her zaman, olağan zamanlarda da bunun altını çizebilmemiz lazım.”
Konuşmasının sonunda Cahit Sıtkı Tarancı’nın “Memleket isterim Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun; Olursa bir şikayet ölümden olsun” dizelerinin yer aldığı “Memleket İsterim” şiiri okuyan Başkan Uysal, “Biz şehitlerimizin, gazilerimizin yolundan yürüdüğümüz sürece, Mevlana’nın, Hacı Bektaş-ı Veli’nin, Yunus Emre’nin yolundan yürüdüğümüz sürece, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan yürüdüğümüz sürece hiçbir sıkıntı yaşamayacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
Başkan Uysal’ın konuşması meydanı dolduran on binler tarafından alkışlarla karşılandı. İstanbul’daki mitinge canlı bağlantının yapıldığı Antalya mitingde Başkan Ümit Uysal, gecenin ilerleyen saatlerine kadar meydan da kaldı.