Batı Antalyalı gençler, Ankara’da bulunan hemşehrileriyle bir araya geldi.
Batı Antalya Gençlik Platformu (BAGP) tarafından Ankara’da ikincisi düzenlenen geleneksel tanışma toplantısına 40’a yakın genç katıldı. Ankara Kurtuluş Parkı’nda gerçekleştirilen toplantıda katılımcılara BAGP üyeleri tarafından Batı Antalya bölgesinin ritüellerinden birisi haline gelen lokum, bisküvi, petekli gofret, sarı kola ikram edildi.
Toplantıda konuşan BAGP kurucularından İsa Acar “Bugün burada 2. Geleneksel BAGP Ankara tanışma toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Kurulduğu günden bu yana Batı Antalya’nın yarını olacak gençleri bir araya getirmek, ortak paydada hareket etmek, bölgemiz adına kayda değer fikirleri ortaya atmak ve bunları somut etkinliklerle desteklemek en büyük ideali olan BAGP’ın bugün burada aynı şevk, heyecan ve aşkla bunu gerçekleştirdiğine şahit olduk. Bu birlikteliğimiz, beraberliğimiz, dirliğimiz daim oldukça nice güzel etkinliklerin beraberinde geleceğine hiç şüphemiz yoktur. Bir kez daha altını çizerek söylüyorum Batı Antalya Gençlik Platformu hiçbir siyasi parti teşkilatının, sivil toplum örgütünün güdümünde değildir. Gençlerin bir araya gelerek vücuda getirdiği gençlik hareketidir” diye konuştu.
Platformun kurucularından Oğuzhan Dalmaz da ”Bu zamana kadar birçok etkinlik gerçekleştirdik. Beraberliğimiz daim olduğu müddetçe de gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Birlikten kuvvet doğacağı inancındayız. Memleketine, bölge insanına ileride hizmet edebilmek için bu yola çıktık. İstanbul, Ankara ve Antalya’da bu zamana kadar bölge gençliğini bir araya getirdik. İnşallah gelecek zaman dilimi içerisinde Türkiye’nin belli başlı diğer illerinde de bu toplantıları gerçekleştirmek istiyoruz. Bu samimiyet, bu kardeşlik daim olduğu müddetçe birçok güzel etkinlik yapabileceğimiz inancındayız.” dedi.
Platform ekibinden Gülizar Beyza Gökkaya, Cengizhan Şenkal, Cennet Kübra Karcı ise farklı coğrafyalara gelindiğinde memleket özleminin arttığını, yaşadıkları yerlerde aynı dili, aynı kültürü konuşabilecek insanlarla bir araya gelmenin mutluluk verici olduğunu söyledi.