Korkuteli’ne bağlı Beğişliler ve Datköy Kültür ve Dayanışma Derneği’nin birlikte düzenlediği 16. Pilav Şenliği Beğiş yaylasında gerçekleşti. Türkiye’nin dört bir yanından toplanan Beğişliler hasret giderdiler, piknik yaptılar. Beğişliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Aziz Dinçer, “Amacımız birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirmek, tanışmak, kaynaşmak, akrabalık bağlarımızı canlı tutmaktır. Şenlik geleneğini, toprak sevgisini, komşu ve akraba bağlılığını bu türlü sosyal kültürel etkinliklerle gelecek nesillerimize aşılamaktır. Dernek olarak kültür değerlerimizi kaybetmemek için çaba harcıyoruz. Bu yıl Beğiş yaylasında gerçekleşen şenlikte toplanan bağışlar ve Şenlik ağası parası ile Datköy mahallesine kamera sistemi yerleştireceğiz” dedi.
Şenliklere Ak Parti Korkuteli İlçe Başkanı İlhami Yıldıran, Korkuteli ve İlçe ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar, dernek yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Davetlilere pilav üstü kavurma ve ayran ikram edildi. Şenlik kapsamında, halat çekme, sandalye kapma ve tahta kaşıkla yumurta taşıma, değnekle yürüme yarışı, çuval yarışı gibi çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Şenliklerde Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehteran takımı da bir gösteri sundu. Şenlik ağalığına aday olan Osman Tekin 20 bin TL ile 16. Beğiş yaylası Şenlik ağası seçildi.