Kepez’de, bir dönem gecekonduların merkezi olan Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde, belediye-halk işbirliği değişime girdi.

Kepez Belediyesi tarafından tapu sorunu çözülen Mehmet Akif Mahallesi yeni bir görünüme kavuşuyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliği sporcu fabrikası olarak adlandırılan çok amaçlı bir spor salonu Mehmet Akif Mahallesi’ne kazandırıldı. 350 yataklı Kepez Devlet Hastanesi de Mahalleye çok yakın bir bölgede hizmete girdi.

3 yılda 362 adet konut

Mülkiyet ve imar problemlerinin çözümü, kamu yatırımları ve temel belediyecilik hizmetleriyle yatırım için cazip hale gelen Mehmet Akif Mahallesi’nde şimdilerde gecekondudan modern konutlara hızlı bir dönüşüm yaşanıyor. Belediye, Mahallede 2013’te 66, 2014’te 82, 2015’te 115 ve 2016’da 99 adet inşaat ruhsatı verdi. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde 4 yılda 362 adet yeni konut inşa edildi.

Kentsel dönüşüm şantiyelerini gezdi

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de Mahallede yaşanan değişikliği ‘belediye-halk işbirliğiyle’ gerçekleşen kentsel dönüşüm olarak nitelendirdi. Tütüncü, Mahalledeki kentsel dönüşüm şantiyelerinde incelemelerde bulundu. Tütüncü, bölgede konut inşa eden müteahhitlerle sohbet etti ve onların taleplerini dinledi.

Müthiş bir değişim ve dönüşüm var

Mehmet Akif Mahallesi’nde göreve geldiğinde yoğun bir gecekondu yapılaşmasının olduğunu anımsatan Başkan Tütüncü, “Bir zamanlar gecekonduların merkezi olan Mehmet Akif Mahallemizde Şimdilerde müthiş bir değişim ve dönüşümün yaşanıyor. Mahallede belediye-halk işbirliğiyle müthiş bir kentsel dönüşüm gerçekleşiyor. Belediye olarak park düzenlemesi, mevcut yolların asfaltlanması gibi temel belediyecilik çalışmalarımızla mahallenin modern görünümüne katkı sağlıyoruz” dedi.

Başkan Tütüncü, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Muhtarı Muhammet Tuna’yı da ziyaret etti.

Kepez Müteahhitler Derneği Başkanı Süleyman Akbıyık da ziyaretlerde Tütüncü’ye eşlik etti.