Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, gayrimenkul danışmanlığının ekonomi dünyası içinde önemli bir sektör olduğuna dikkat çekerek, sektörde yeni bir yasal düzenlemenin şart olduğunu söyledi.
MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, ‘Kariyer Sohbetleri’ kapsamında ERA Gayrimenkul Maximum Danışmanlık Manavgat bünyesinde faaliyet gösteren gayrimenkul danışmanları ile toplantıda bir araya geldi. Gayrimenkul danışmanlarının sorunlarını dinleyen Başkan Ahmet Boztaş, son yıllarda sektörde gözle görülür bir gelişme olduğunu kaydederek kurumsallaşmanın önemine değindi. Boztaş, “emlak kelimesinden gayrimenkul danışmanlığına gelinen bir noktadayız. Kurumsallık; devamlılık, başarı, kalite, profesyonellik demektir. Bu kurumsallaşma sürecinde gayrimenkul sektöründeki her arkadaşımızın büyük emekleri vardır. Hep birlikte bunu başardınız. Gidişat sektöre daha fazla güven ve itibar kazandıracaktır. Elbette sorunlar var. Haksız rekabet, kayıt dışılık, bilgi ve birikim eksikliği; ama bunlar da zamanla bu gelişimin karşısında elenecek, yok olacaktır” dedi.
Sektörde yasal düzenlemenin gerekli olduğunun altını çizen Boztaş, “bu yönde müşavirlik şeklinde bir düzenleme hazırlığı var. Sizleri önemsiyorum, sizlerin yanındayım” ifadelerine yer verdi.
Sektördeki daralmaya değinen Boztaş, “sektörde konut satışlarında yüzde 25’e varan düşüş var. Bu durumu inşaat ruhsatlarındaki sayıda da görüyoruz. Turizm şehriyiz ve bu noktada kriz ekonomimizi ve de sektörü olumsuz etkiliyor” diye konuştu.
Sektördeki daralmanın turizmde yaşanan yüzde 50 oranındaki düşüşünde etkili olduğunu ifade eden Boztaş, “Antalya ve Manavgat açısından düşünüldüğünde yabancı turist sayısında yüzde 50’lere varan bir düşüş söz konusu, Avrupalı turistte bu rakam yüzde 30. Rus pazarında yüzde 90’larda, Alman pazarında yüzde 33 civarında. Bu sıkıntıların aşılması için tanıtımlarla, fuarlarla, hazırladığımız raporlarla, ilgili makamlarla kurduğumuz iletişim kanallarıyla yoğun bir şekilde çalışıyoruz” diye konuştu.