Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, “Ekip anlayışı içinde CHP’yi Antalya ve Türkiye’de iktidar yapmak için çalışıyoruz. CHP’yi kendi arzularına göre bölüştürmeye çalışanlar, yürüyüşümüzü durduramaz” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, yaptığı yazılı açıklamada, CHP Antalya İl Başkanlığı’nda yaşanan değişimi değerlendirdi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin, demokrasinin öncüsü olduğunu, demokrasinin, hukukun ve özgürlüklerin kökleşmesi için her zaman mücadelesini sürdürdüğünü ve örnek olduğunu kaydeden Budak, parti içindeki demokratik süreçlerin işleyişi konusunda, zaman zaman kamuoyuna gerçekle bağdaşmayan sunumlar yapıldığını kaydetti. Budak, “Antalya İl Başkanlığı’mızda parti tüzüğümüze ve teammüllere uygun bir nöbet değişimi gerçekleşmiştir. Her zaman CHP’yi bir adım öne taşıma gayretinde olan İl Başkanımız Semih Esen, ısrarlı çağrılarımıza rağmen, uygun gördüğü kararı yaşama geçirmiştir. Kendisine hizmetleri için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Gelecekte de Partimizin çalışmalarına güç katacağı kuşkusuzdur. Antalya İl Yönetim Kurulumuz, Semih Esen’in yerine kendi içinden oy birliğiyle Mustafa Erdem arkadaşımızı İl Başkanlığı’na seçmiştir. Erdem’in yeni görevinde başarılı olacağından, kendi tarzıyla Antalya Örgütümüze yeni bir dinamizm kazandıracağından şüphem yoktur” dedi.
Milletimizin ve Cumhuriyetimizin yanındayız
Tüm CHP örgütleri gibi; CHP Antalya Örgütü’nün de üyelerinden delegelerine, ilçe başkanlarından il başkanlarına, belediye başkanlarından milletvekillerine kadar, parti içi disiplini özümsemiş, parti içi demokrasiyi içselleştirmiş bir yapı olduğunu kaydeden Budak, “tüm gücümüzle ülkemizi ve milletimizi, arzu ettiği barış, huzur ve kardeşlik ortamına taşıma gayretindeyiz. Antalya Örgütümüzün her bir ferdi de bu bilinçle hareket etmektedir. Bu çerçevede; Antalya örgütümüzle ilgili ‘parçalı bir yapı’ görüntüsü verilmeye çalışılması, ‘o şurada duruyor, bu burada duruyor’ değerlendirmeleri yapılması; iyi niyetli bir yaklaşım ve doğru bir gözlem değildir. Tüm Antalya Örgütümüz, Büyük Atatürk’ün ilkeleri ışığında demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti Türkiye Cumhuriyeti’nin, milletimizin yanında durmaktadır” diye konuştu.
Bir ve bütün olarak yürüyoruz
Budak şöyle devam etti:
“Ekip anlayışı içerisinde; önceki Genel Başkanımız Deniz Baykal, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, il ve ilçe başkanlarımız, üyelerimizle bir ve bütün olarak, aynı ideali, CHP’yi Antalya’da ve Türkiye’de iktidar yapma hedefini gerçekleştirme çabasındayız. CHP, kuruluşundaki kararlılıkla birlik ve bütünlük içerisinde Türkiye Cumhuriyeti’ni ve milletimizi aydınlık yarınlara taşıyacaktır. Bu yürüyüşümüzün, CHP’yi kendi arzularına göre bölüştürmeye, parçalamaya çalışanların gayretleriyle durdurulması söz konusu olamaz.”