Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye Beyazay Derneği’nce yürütülen “Aşmak için hareket kampanyası” çerçevesinde Özel Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi’nin ev sahipliğinde düzenlenen’ El Ele Hep Birlikte Antalya Engelsiz Sporcular Şenliği’, engelli çocukların katılımı ile yapıldı.
Şenliğe Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel, Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdurrahman Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, Beyazay Derneği Antalya Şube Başkanı Ayşe Güliz Yılman, bürokratlar ve engelli çocukların aileleri katıldı.
Öğrenciler şenlikte tenis, basketbol, futbol, aerobik, jimnastik, halat çekme, çuval yarışı ve masa tenisi gibi sporlarla ilgili branşlarda yarıştı. Şenlikte öğrencilerin yaptığı halk oyunları, müzik, step ve şiir dinletisi gibi etkinlikler beğeniyle izlendi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel öğrencilerle yakından ilgilendi.
“PROJE DİĞER İLLERE DE ÖRNEK OLDU”
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel, programda yaptığı konuşmada, Antalya Büyükşehir Belediyesi Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nin Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı okulu olduğunu belirtti. Ebru Türel, “Bu proje sadece Antalya ile sınırlı kalmadı diğer illerde örnek olduk” dedi.
“ENGELLERİ AŞMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Amerika’da olduğunu ifade eden Ebru Türel, “Amerika’daki büyük film stüdyolarını Antalya’ya getirmek için orada kendisi. Buradaki hayalimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Özel çocuklarımızın sergilediği etkinlikleri Menderes Türel’in Hollywood stüdyolarını kurma hayalini de gerçekleştireceğiz. Bu etkinliğin aynısını o stüdyolarda yapalım. Biz engelleri ortadan kaldırmak için çok çalışacağız” diye konuştu.
YILMAN: “EL ELE VEREREK ENGELLERİ ORTADAN KALDIRALIM”
Engellerin el ele vererek ortadan kaldırılabileceğini belirten Türkiye Beyaz Ay Derneği Şube Başkanı Ayşe Gülüz Yılman “Dernek olarak Cumhurbaşkanlığı himayesinde hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Öncelikli olarak engelli ve engelsiz kişilerin birlikte spor yapabilmelerine imkan sağlıyoruz. İnsanlarımızın yüzde 50’si engellilerle nasıl diyaloga geçeceğimizi bilmiyor. Bu proje ile el ele verelim önümüzdeki engelleri kaldıralım” dedi.
TEVKE: “KURUMLAR VE DERNEKLER EL ELE ENGELLERİ AŞMALI”
Kurumların ve derneklerin el ele verip engelleri aşması gerektiğini belirten Antalya İl Milli Eğitim Vekil Müdürü Hasan Tevke, “Antalya bugün yine tarihi bir güne şahitlik ediyor. Cumhurbaşkanlığımızın himayesinde Büyükşehir Belediyesi, Beyaz Ay derneği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz olarak, ele ele verip engelsiz spor şölenimizi burada kutlamaktayız. Bu törenimize 5 merkez ilçedeki özel eğitim okullarımız ve özel eğitim sınıflarımızdan bin 250 öğrencimiz yer alıyor” şeklinde konuştu.