Antalya Büyükşehir Belediyesi, bir meclis üyesi tarafından Büyükşehir Belediyesi’nin Ağrı’nın Patnos ilçesine yapacağı sosyal yardımlar ve Büyükşehir Belediyesi’ne ait taşınmazların satışını gündeme getirerek yaptığı eleştirilere açıklama getirdi.
Yapılan yazılı açıklamada, “ Her şeyden önce belirtmek isteriz ki, Bosna Hersek’in Mostar kentinde şehrin ilk öğrenci yurdunun temellerini atan; Çanakkale’de 70 metre boyunda bayrak direğine, 315 metrekare büyüklüğünde Türk Bayrağı’nı asarak bu vatanı borçlu olduğumuz şehitlerimize saygısını gösteren, Urfa’da çocuklar için oyun parkı yapan, Şırnak’ta terörün zarar verdiği kardeşlerimize yardım elini uzatan Antalya Büyükşehir Belediyesi; kardeşlik ve dayanışma ayı Ramazan’da Patnoslu kardeşlerimizin yanında olacaktır. Geçmişten gelen ayrılmaz kardeşlik bağının daha da kuvvetlenmesi ve gelecek nesillere aktarılması için Patnos’ta her gün 500 kişilik iftar sofrası kurulmaktadır. Zor durumda olan vatandaşlara ise Ramazan kumanyası dağıtılmaktadır.” denildi.
"KARDEŞLİK VURGUSU"
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “ Ülkemizin içinde geçtiği günlerde, büyük ve güçlü Türkiye’den rahatsız olanlara, karanlık planlarını uygulamaya koyanlara, geçmişte olduğu gibi bugün de verilecek en güzel cevap kardeşlik bağlarımızı daha da güçlendirmek olacaktır. Antalya Büyükşehir Belediyesi bu süreçte üzerine düşen ne varsa fazlası ile yapmaktan kaçınmayacaktır. Liderleri, milletvekilleri cezaevi cezaevi dolaşıp terörist ziyaret edenlerin, Anadolu insanı arasındaki dayanışma köprüsünden rahatsız olmasını halkımızın takdirine bırakıyoruz.”