Antalya’nın Demre ilçesinde okul ve daire amirleri ile muhtarlara trafik semineri verildi.
Demre Kaymakamlığı brifing salonunda gerçekleşen seminere, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Ümran Kılıç, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, Antalya Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörü Veli Sertbaş, daire amirleri, okul müdürleri ve muhtarlar katıldı.
Seminerde konuşan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, ilçede özellikle motorlu kullanıcıların fazla olduğuna ve bunların çoğunluğunun öğrenci oluşuna dikkat çekti. Öğrencilerin uyarılması konusunda trafik kuralları önerilerde bulunan Aslan, “Motosiklet kullanan öğrencilerimize kask takmaları, aşırı hız yapmamaları konusunda lütfen uyarılarda bulunalım. Bu konuda sizlere büyük iş düşüyor” dedi.
"CEZA YAZMAK İSTEMİYORUZ"
Trafik kurallarına uymayanlar hakkında uygulanan cezai işlemlerin ağırlığına vurgu yapan Garnizon Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Ümran Kılıç da, “Bu toplantımızın amacı, öncelik olarak öğrencilerimizin trafik kurallarına uymaya nasıl teşvik edebiliriz. İlçemizde toplu taşımanın olmayışı, motosiklet kullanımının artışını da yükseltmiş durumda. Öğrencilerimiz bu konuda bizler için çok önemli. Kask takmıyorlar, aşırı hız yapıyorlar, motosikletlerinin önlerini kaldırıyorlar ve dolayısıyla kazaya sebebiyet veriyorlar. Kendi canlarını yaktıkları gibi karşıdaki insanların canlarını da yakıyorlar. Bu konuda muhtarlarımız ve okul idarecilerimize büyük iş düşüyor. Biz kimsenin ceza yemesini istemeyiz. Özellikle öğrencilerimize ve durumu olmayan vatandaşlarımıza ceza yazmak hiç istemeyiz” diye konuştu.