Antalya Büyükşehir Belediyesi, Demre ilçesi’nde bir harabede yaşam mücadelesi veren 58 yaşındaki Meryem Kıvrak’a konteyner ev gönderdi.

Demre’nin Beymelek Mahallesi’nde harabe bir evde tek başına yaşayan 58 yaşındaki Meryem Kıvrak’a, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel sahip çıktı. Demre Hizmet Birimi tarafından çok kötü koşullarda yaşadığı tespit edilen Meryem Kıvrak’ın durumu Başkan Türel’e bildirildi. Türel, Meryem Kıvrak’ın kış şartlarında daha düzgün bir evde yaşaması adına belediye imkanlarını seferber etti. Hemen bir konteyner ev satın alınarak Kıvrak’a tahsis edildi. Konteyner ev, eski Beymelek Belediye Başkanı Osman Güngör’ün kendisine yardım için tahsis ettiği deniz gören bir arazi üzerine yerleştirildi. 2 oda ve banyolu, deniz manzaralı evin anahtarı Meryem Kıvrak’a teslim edildi.

SICAK BİR YUVA HAYAL ETTİM

Yeni evine kavuşmanın heyecanını yaşayan Meryem Kıvrak “Yıllardır çatısı akmayan, rüzgar girmeyen sıcak bir yuvam olsun istedim. Büyük bir hayaldi benim için. Bu hayalimi Menderes Türel gerçekleştirdi. Çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörü Veli Sertbaş ise, “Teyzemiz zor şartlarda, rutubet içinde, çatısı akan bir evde yalnız yaşıyordu. Menderes Türel Başkanımızı durumdan haberdar ettik. Başkanımız kısa sürede Antalya’dan konteynır ev gönderdi. Artık Meryem teyzemiz denize karşı huzur içinde, çatısı akmadan sıcacık bir yuvada yaşayacak. Vatandaşlarımıza her koşulda en iyi hizmeti verebilmek için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da durmadan çalışacağız” dedi.